search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:16
MENU CLOSE

Οι τελευταίες πρεμιέρες της χειμερινής θεατρικής σεζόν

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2227
28/4/2022
30.04.2022 06:00
popolaros_theatro-new

Παρ’ ότι η Κυριακή των Βαΐων σηματοδοτεί εθιμοτυπικά τη λήξη της χειμερινής θεατρικής σεζόν, οι πρεμιέρες συνεχίζονται μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Μπορείτε να δείτε, λοιπόν, τις παρακάτω παραστάσεις:

– Από 29 Απριλίου το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, φιλοξενεί το έργο της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

– Το θέατρο Πορεία θα παρουσιάσει τα έργα δύο νέων συγγραφέων: το «Νυχιάνγκ» της 18χρονης σπουδάστριας Ευαγγελίας Γατσωτή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου (6 Μαΐου) και το «Labor» της Ανθής Τσιρούκη (3 Μαΐου) που σκηνοθετεί η νεαρή Έμιλι Λουϊζου η οποία ζει στο Λονδίνο.

– Στις 3 Μαΐου δίνει την πρεμιέρα του στο θέατρο 104 το έργο του Άκη Δήμου «Destiny» σε σκηνοθεσία Νίκης Σκιαδαρέση.

– Στις 4 Μαΐου θα δούμε στο Στούντιο Μαυρομιχάλη έξι διηγήματα του Raymond Carver με τίτλο «Να ακούς το χιόνι να πέφτει» που διασκεύασε, σκηνοθέτησε και ερμηνεύει ο Δημήτρης Καταλειφός.

– Στις 5 Μαΐου ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

– Την ίδια μέρα θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αργώ «Η κυρία Κλάιν» του Nicholas Wright σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη.

– Στις 6 Μαΐου θα δούμε «Το σφαγείο του έρωτα» στο θέατρο οδού Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα κείμενο βασισμένο στο «Αίμα της Αγάπης» του Παντελή Μπουκάλα που σκηνοθετεί ο Θοδωρής Γκόνης.

– Επίσης, από τις 5 Μαΐου, στο θέατρο Βρετάνια θα παρακολουθήσουμε την «Ασκητική» του Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

– Στις 6 – 15 Μαΐου η Μικρή Σκηνή της Στέγης θα φιλοξενήσει το «We are in the army now» σε σκηνοθεσία Ηλία Αδάμ. Η παράσταση, με κριτική ματιά, παρουσιάζει την πραγματικότητα της γενιάς των post-millennials.

– Στις 14 Μαΐου η Ρούλα Πατεράκη θα παρουσιάσει στο θέατρο Φούρνος μια παράσταση αφιερωμένη στη Νίκη Τριανταφυλλίδη με τίτλο «Νίκη, απόψε στο πάρτι».

– «Ο Ορφέας στον Άδη» του Τεννεσή Ουίλιαμς ανεβαίνει στις 9 Μαΐου στο θέατρο Ροές σε σκηνοθεσία Βασίλη Ανδρέου.

– Ο «Αμερικανικός Βούβαλος» του Ντέιβιντ Μάμετ δίνει την πρεμιέρα του στις 9 Μαΐου στο θέατρο Φούρνος και σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου.

– Στις 9 Μαΐου και για οκτώ μόνο παραστάσεις θα δούμε από την ομάδα Amor Omnia team στο Bios μια περφόρμανς με τίτλο «Οι ώρες ανάμεσα» που ερευνά το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ.

– Από τις 11 Μαΐου η παράσταση «Όπου κι αν πας να μη χαθείς», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη, ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Από Μηχανής θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

– Στις 13 Μαΐου η bizoux de kant ανεβάζει στο Φάουστ και σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη το «Φθινόπωρο», μια παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου.

– Η Λένα Κιτσοπούλου σκηνοθετεί το νέο της έργο «Φρανκενστάιν – Ο χαμένος παράδεισος» στις 15 Μαΐου, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Το κείμενο αντλεί το υλικό του από το μυθιστόρημα τρόμου της Mary Shelley «Φρανκενστάιν, σαν άλλος Προμηθέας».

15 – 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 11ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών από την Αμαξοστοιχία – θέατρο Το τρένο στο Ρουφ. Η θεματολογία του φεστιβάλ, που καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη και περιλαμβάνει κυρίως θέατρο αλλά και χορό, ζωγραφική κ.ά., εντοπίζεται φέτος σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά.

– Στις 18 Μαΐου θα παρακολουθήσουμε στο θέατρο Κάμιρος το νέο έργο του Παντελή Φλατσούλη «Μετά το τέλος του κόσμου – Ένα αρχείο ματαιωμένων σχεδίων».

– Η Έλλη Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει από τις 19 Μαΐου στο θέατρο του Νέου Κόσμου το υβριδικό show «Ίχνη της Αντιγόνης» της Χριστίνας Ουζουνίδου, που έχει περιοδεύσει με επιτυχία στην Ευρώπη.

– Το έργο «Μάκιναλ» της Σόφι Τρέντγουελ, εμπνευσμένο από μία πραγματική δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ, θα παίζεται μέχρι το τέλος Μαΐου στο θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Ι. Βουλγαράκη.

– Τέλος μέσα στον Μάιο θα παρουσιαστεί το «Χιροσίμα Αγάπη μου» στο θέατρο Σημείο, που κλείνει 37 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική σκηνή. Τη διασκευή του κινηματογραφικού έργου και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Νίκος Διαμαντής.

Διαβάστε επίσης

Πρεσβεία ΗΠΑ: Ποιος είναι αυτός που φεύγει, τι είναι αυτός που έρχεται

Επιστρέφει το… ΠΑΣΟΚ – Προσωπικό στοίχημα του Ανδρουλάκη η Νεολαία του Κινήματος

ΟΑΕΔ: Κοινωνική στέγη σε νέους – Προβλέψεις για εργαζομένους και ανέργους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:15