search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:55
MENU CLOSE

Η βία στον αφρό της σαμπάνιας…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2226
20/04/2022
23.04.2022 06:00
theatro-new

Ένα χαλαρό γεύμα με τρία ζευγάρια. Έξι διαφορετικοί άνθρωποι, γεμάτα πιάτα, κρασιά, λικέρ, σαμπάνιες και πολλά κρυμμένα μυστικά.

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζουν τα Δευτερότριτα την παράσταση με το βραβευμένο έργο «Το γεύμα» της Λείας Βιτάλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου.

Τρία ζευγάρια απολαμβάνουν ένα πλούσιο γεύμα σε μια βραδιά γιορτής. Νέοι, ωραίοι, καλλιεργημένοι, πλούσιοι και επιτυχημένοι, είναι παιδιά του σύγχρονου συστήματος. Παίζουν στο χρηματιστήριο, ξέρουν να ρισκάρουν και να επιβιώνουν.

Εκείνη τη βραδιά αποφασίζουν, μετά το απολαυστικό γεύμα, να παίξουν ένα παιχνίδι για να διασκεδάσουν. Αναπαριστούν μια σκηνή βιασμού που είδαν στην τηλεόραση προσπαθώντας να καταλάβουν αν το θύμα το προκάλεσε ή αν θα μπορούσε να το αποφύγει. Καθώς η βραδιά κυλά, τα πράγματα αγριεύουν και αυτό που ξεκίνησε ως παιχνίδι τούς οδηγεί στα άκρα. Οι ωραίοι συνδαιτυμόνες αποδεικνύονται λαίμαργοι για βία, αχόρταγοι για δύναμη, σκληροί και αδυσώπητοι…

Ένα έργο που ξεσκεπάζει την κρυφή και φανερή βία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου με κυρίαρχη τη βία κατά των γυναικών και τη γυναικοκτονία.

Η συγγραφέας πολλών έργων Λεία Βιτάλη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ψυχολογία και Δημοσιογραφία. Σεμινάρια Θεατρικής Γραφής, Σκηνοθεσίας και Μάρκετινγκ. Έχει τιμηθεί με δύο Κρατικά Βραβεία για θεατρικά της έργα («Το Γεύμα» [1998], «Ροστμπίφ» [1994]). Ακόμη έχει αποσπάσει Διεθνή Τιμητική Διάκριση υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Χάρολντ Πίντερ για το θεατρικό της έργο «Ροστμπίφ».

Έχει γράψει επίσης πολλά σενάρια και βιβλία.

INFO

Σκηνικά – κοστούμια: Νέλλη Σφακιανάκη. Σχεδιασμός Φωτισμών: Νύσος Βασιλόπουλος. Παίζουν: Αθανασοπούλου Θεοδώρα -Έλλη, Δαλαμάγκας Κωνσταντίνος, Καστανιάς Δημήτρης, Κριτσάκης Θανάσης, Μιχαηλίδου Ελένη, Πολυχρόνη Άλκηστις

ΥΓ.: Και για να μην ξεχνιόμαστε, πολλές ευχές για ένα Καλό Πάσχα!

Διαβάστε επίσης:

Το ελληνικό τραγούδι αποκαλύπτεται…

Βιβλίο: Ισλάμ, Τουρκία & Μετανάστευση

Ύμνος σε μια κιθάρα που μιλάει…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:55