search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:34
MENU CLOSE

Συνελήφθη ο άνδρας που κλώτσησε τη γάτα στη θάλασσα

02.05.2022 17:49
gata_aidipsos_new

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας ο άνδρας που εμφανίστηκε σε βίντεο να δελεάζει με φαγητό μια γάτα σε ταβέρνα και στη συνέχεια να την κλωτσάει με δύναμη και να τη ρίχνει στη θάλασσα.

Την προανάκριση του 30χρονου έχει αναλάβει το ΑΤ Ιστιαίας.

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη», έγραψε στο facebook ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κάνοντας γνωστή την είδηση.

Νωρίτερα, ο ίδιος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται στα social media, συνέβη στην Αιδηψό. Μάλιστα, ο άντρας αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο και σε άλλη μια γάτα με την υπόλοιπη παρέα να ακούγεται στο βίντεο να γελάει δυνατά.

Η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου, αναδημοσίευσε μέσα από τον λογαριασμό της τη φρικαλεότητα του άνδρα και της παρέας του δίνοντας ήδη τα στοιχεία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εντωμεταξύ, μετά το σάλο, ο νεαρός δημοσίευσε βίντεο για να… ξεσπάσει από την έκταση που έχει πάρει το στιγμιότυπο με τον ίδιο να κλωτσάει το γατάκι.

«Σιγά που σκοτώσαμε το γατί ρε μ@@@», λέει τονίζοντας πως… είχε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. «Ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλοτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», λέει σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram.

Παράλληλα δημοσιεύει φωτογραφίες με ζώα σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι… φιλόζωος.

Πάντως στο twitter δημιουργήθηκε σάλος, με χιλιάδες χρήστες στο hashtag #Αιδηψός να καταδικάζουν την κακοποιητική του συμπεριφορά απέναντι στο ζώο.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στον Βόλο: Χωρίς δίπλωμα ο 26χρονος που έπεσε πάνω σε ΙΧ στη ΛΕΑ και σκότωσε 59χρονο (Videos)

Εντοπίστηκε πλοίο που χάθηκε πριν από 63 χρόνια – Η ιστορία του μότορσιπ «Τρεις Ιεράρχαι» (photos)

Πρωτομαγιά 2022: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Τι ισχύει για Μετρό και Τραμ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:34