search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:03
MENU CLOSE

ΑΕΜΑΡ: Νέα ιστοσελίδα με «ανοιχτά» δεδομένα για το ραδιόφωνο με στόχο τη διαφάνεια

03.05.2022 15:40
radio_new
Πηγή: Pixabay

Ανοιχτά δεδομένα για την ακροαματικότητα των ραδιοσταθμών Αττικής και τακτικά δελτία ενημέρωσης με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας  στη λειτουργία και αξιοπιστία της ραδιοφωνικής αγοράς, όπως υποστηρίζεται, διαθέτει η ανασχεδιασμένη ιστοσελίδα aemar.gr της ΑΕΜΑΡ.

Τα ευρήματα από την καθημερινή σφυγμομέτρηση θα αναρτώνται σε διμηνιαία βάση αλλά και στοιχεία για την τη δραστηριότητα της ιδιωτικής ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, καθώς και  πρόσθετα αριθμητικά δεδομένα από την παγκόσμια εμπειρία που υπογραμμίζουν τη  δύναμη και την αποτελεσματικότητα του Ραδιοφώνου.

Ένα 4ωρο παρέα με το ραδιόφωνο

Μάλιστα από την πρόσφατη έρευνα ακροαματικότητας διαπιστώθηκε ότι ο μέσος ημερήσιος χρόνος ανέρχεται σε 243 λεπτά, που σημαίνει ότι ο μέσος ακροατής αφιερώνει τουλάχιστον ένα τετράωρο στο ραδιόφωνο. Επίσης, έστω για πέντε λεπτά ημερησίως δήλωσαν ότι είναι συντονισμένοι στο ραδιόφωνο  οκτώ στους δέκα που πήραν μέρος στην έρευνα.

Ο χρήστης της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας μπορεί να ανατρέξει στο αρχείο των επιστημονικών ερευνητικών ευρημάτων, να «κατεβάσει» με φιλικό τρόπο τα στοιχεία για την μέση ημερήσια κάλυψη  των ραδιοσταθμών, πόσοι κατά μέσο όρο διαφορετικοί ακροατές δηλαδή άκουσαν ραδιόφωνο/σταθμό  μέσα στη μέρα, κατά την περίοδο της μέτρησης.  Έτσι μπορεί να συναγάγει ασφαλή συμπεράσματα με τα ίδια ακριβή και επιστημονικά στοιχεία που διαθέτει και λειτουργεί η ελληνική ραδιοφωνική αγορά.

Τονίζεται ότι, η έρευνα ακροαματικότητας της ΑΕΜΑΡ είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από τη διαφημιστική και ραδιοφωνική αγορά, ενώ τα συμπεράσματα από την ανάλυση των ευρημάτων διατίθενται αποκλειστικά από την ίδια, ως η μόνη πηγή πληροφόρησης, βάσει των επιστημονικών προδιαγραφών της έρευνας. 

Μεθοδολογία

Η έρευνα πεδίου διεξάγεται για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ από δύο εταιρείες αντί μίας, ενισχύοντας τη διαφάνεια.  Μέλη του ΣΕΔΕΑ, οι MRB HELLAS και GLOBAL LINK, ακολουθούν τα ίδια πρότυπα, οδηγίες και κανόνες, υπό τον καθημερινό εξωτερικό έλεγχο και την εποπτεία ομάδας πανεπιστημιακών και ερευνητών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η έρευνα υλοποιείται, μέσω τηλεφωνικής έρευνας σε σταθερά (50%) και κινητά τηλέφωνα (50%) όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα κοινού, τυχαία επιλεγμένου βάσει του τηλεφωνικού του αριθμού. Οι συνεντεύξεις ηχογραφούνται, εφαρμόζοντας πρωτόκολλο Προστασίας Δεδομένων και βρίσκονται διαθέσιμες στον εξωτερικό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης

ΚΙΝΑΛ: Και ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει εκλογές – Αλλαγή στάσης και επίθεση στον Μητσοτάκη

Διάστημα: Γιγάντιος αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη

Γιώργος Κουβαράς: Πρεμιέρα της εκπομπής «Στο Κέντρο» με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Ουκρανό πρέσβη, Σεργκέι Σουτένκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:03