search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:55
MENU CLOSE

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι ιδιώτες πάροχοι ρεύματος πίεσαν ΡΑΕ και ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής (video)

04.05.2022 10:50
PAPADIMITRIOU_NEW

Σε αποκαλύψεις, σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει εκτινάξει στα ύψη τους λογαριασμούς ρεύματος, προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Μιλώντας στο Kontra, ο Παπαδημητρίου παραδέχθηκε ότι οι ιδιωτικοί πάροχοι ρεύματος άσκησαν πιέσεις στη ΡΑΕ, υποχρεώνοντας τη ΔΕΗ να εφαρμόσει τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, για λόγους ανταγωνισμού.

Όπως είναι φυσικό, η αποκάλυψη Παπαδημητρίου εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τους χειρισμούς και τις ευθύνες της κυβέρνησης για την έκρηξη ακρίβειας στην ενέργεια.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανακοινώσεις της ΡΑΕ, η οποία διευκρίνισε ότι «Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής στις Συμβάσεις Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτελεί αμιγώς και αποκλειστικά επιχειρηματική απόφαση των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν «επιβλήθηκε» από τη ΡΑΕ».

Διαβάστε επίσης:

Ενέργεια: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης – Ποια ερωτήματα προκύπτουν και γιατί

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες στις 15 Μαΐου- Οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή

Εθνικό σχέδιο για την ενέργεια: Διαρκείς συσκέψεις για την τελική μορφή του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:47