search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:02
MENU CLOSE

Καλλιθέα: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη χυδαία επίθεση παπά σε τρανς γυναίκα σε συσσίτιο

04.05.2022 13:57
trans_new

Σε μία χυδαία τρανσφοβική επίθεση σε βάρος μιας άνεργης τρανς γυναίκας είχε προχωρήσει ένας παπάς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας.

Η γυναίκα λόγω ανέχειας, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην ενορία της περιοχής, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει.

Όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα φύλου της, ο ιερέας του ναού αρνήθηκε να την ξαναδεχθεί στο συσσίτιο, βρίζοντάς τη με χυδαίο τρόπο.

Σήμερα (4/5), ο ALPHA έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο – ντοκουμέντο από τη χυδαία επίθεση προς την τρανς γυναίκα, η οποία είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για το συσσίτιο, όμως ο ιερέας της εκκλησίας αρνήθηκε να της προσφέρει φαγητό, αποκαλώντας τη «άντρα με β@@@α».

«Δεν έχω όλες τις προϋποθέσεις; Δεν έχω φέρει τα χαρτιά μου; Γιατί με ξεχωρίζει δεν κατάλαβα; Άρα αρνείσαι να μου δώσεις φαγητό. Γιατί σου το επιβάλλει αυτός. Μέσα είναι;», ακούγεται να λέει η τρανς έξω από την εκκλησία.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο γραφείο του ιερέα. Ο ιερέας της είπε «έρχονται μαρτυρίες από τον κόσμο» και τον ρωτά «από ποιον κόσμο; Σας έχω φέρει όλα τα χαρτιά μου, καλύπτω τις προϋποθέσεις. Γιατί αρνείστε να μου δώσετε φαγητό;».

«Για εμένα άκουσε εδώ είναι η πίστη μου ότι τους ομοφυλόφιλους δεν τους ρίχνουμε στη θάλασσα, ούτε τους καίμε, τους αποδεχόμεθα… Εσύ είσαι άνδρας με β@@@α…  Είσαι άνδρας και κάνεις τη γυναίκα», λέει ο ιερέας.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Τρανς: Είμαι άνδρας και κάνω τη γυναίκα από 15 χρόνων. Έχω αναγνώριση από το κράτος όμως.
Ιερέας: Δεν με ενδιαφέρει
Τρανς: Δεν σας ενδιαφέρει αυτό;
Ιερέας: Δεν αναγνωρίζουμε…
Τρανς: Σας απαντάω ένα πράγμα. Δεν ήρθα να ζητήσω τη δική σας τη βοήθεια. Ήρθα να πάρω βοήθεια από τον οίκο του Θεού όχι τον δικό σας.
Ιερέας: Δεν είσαι άνδρας με β..;
Τρανς: Όχι
Ιερέας: Τι είσαι;
Τρανς: Είμαι γυναίκα

Ο διάλογος συνεχίζεται σε άλλο σημείο της εκκλησίας, με τον ιερέα να λέει «έχω πληροφορίες ότι τα κονομάς» και να παίρνει την απάντηση «αν τα κονομούσα δεν θα ερχόμουν στο συσσίτιο».

«Είσαι πλάσμα του διαβόλου»

Η τρανς γυναίκα μίλησε στον ALPHA για την επίθεση που δέχθηκε: «Πήγα όπως συνήθιζα καθημερινά να πάρω το συσσίτιο μου και εκείνη την ημέρα με ενημέρωσαν οι γυναίκες που φροντίζουν για το συσσίτιο ότι θέλει να με δει ο παπάς της ενορίας. Με ρωτάει αν έχω καταθέσει τα χαρτιά μου, τι φορολογική δήλωση έχω και με ρώτησε αν είμαι άνδρας ή γυναίκα. Του είπα πως είμαι γυναίκα και είπε πως είναι η τελευταία φορά που παίρνω, πως είμαι άνδρας με β… και αν θέλω να παίρνω να βγάλω τα ρούχα μου και να παίρνω συσσίτιο. “Εσύ δεν είσαι άνθρωπος είσαι πλάσμα του διαβόλου“. Του είπα πως είμαι άνεργη και μου είπε “είσαι άνεργη και θέλεις να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Να πας να γίνεις πόρνη“. Πήγα την επόμενη μέρα και ζήτησα συσσίτιο και οι κοπέλες αρνήθηκαν. Πήγα στο γραφείο του και ρώτησα γιατί αρνήθηκε το συσσίτιο. Αφού μου είπε πάλι πως είμαι άνδρας με β@@@α, του είπα θα βγάλω εγώ πρώτα τα ρούχα μου και μετά εσύ τα ράσα σου».

Διαβάστε επίσης:

«Πρέβελης»: Ο 41χρονος υποπλοίαρχος πέθανε ενώ το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο

Πατήσια: Ταξιτζής πυροβόλησε μετανάστη στο κεφάλι φωνάζοντας «γ@μώ τους μουσουλμάνους!» (video)

Πατήσια: Εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός έξω από γραφεία τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:00