search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:27
MENU CLOSE

Συζήτηση στην Βουλή για την ενέργεια θα ζητήσει ο Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Μπάιντεν

04.05.2022 16:33
mitsotakis-vouli-2354-new

Την διεξαγωγή συζήτησης στην Βουλή για τα θέματα Ενέργειας θα ζητήσει ο πρωθυπουργός, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου, θα φέρει προς συζήτηση στη Βουλή τα ενεργειακά θέματα.

Στην ατζέντα των δύο ηγετών βρίσκεται η στήριξη του ουκρανικού λαού και η επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, η στενή συνεργασία έναντι των διεθνών προκλήσεων, μεταξύ των οποίων η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια της ενέργειας.

Την ίδια ώρα το κυβερνητικό επιτελείο με διαρκείς συσκέψεις στο Μαξίμου, βάζει τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της μεγάλης ανόδου στις τιμές της ενέργειας, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

H κυβέρνηση προσανατολίζεται σε παρέμβαση στη χονδρική τιμή του ρεύματος και επιδότηση των παραγωγών, ώστε η τιμή του ρεύματος να κατέβει σε λογικά επίπεδα, δεδομένου ότι το πλάνο είναι το σχέδιο αυτό να εφαρμοστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου, ή όσο οι τιμές του φυσικού αερίου βρίσκονται στα ουράνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος είναι η ανακοίνωση του πακέτου να γίνει πριν την αναχώρηση Μητσοτάκη για τις ΗΠΑ, ωστόσο, ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα γίνουν πριν το συνέδριο της ΝΔ που αρχίζει την Παρασκευή, κατά τη διάρκειά του (σε μορφή περιγράμματος) ή αμέσως μετά. Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θέλει τα νέα μέτρα εν ισχύ πριν φέρει το θέμα στη Βουλή για συζήτηση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

ΥΠΕΞ: Πρωτοφανείς οι τουρκικές προκλήσεις – Το θέμα θα τεθεί στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν

Διακοπές ρεύματος: Κατατέθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία των καταναλωτών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12