search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:30
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για fake news – Zητά την αποπομπή του

08.05.2022 13:51
syriza

Για διακίνηση ψευδών ειδήσεων κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και ουσιαστικά ζητά την αποπομπή του. Διαφορετικά, τονίζεται, σημαίνει ότι το ψέμα και ο έλεγχος της πληροφορίας αποτελούν επίσημη κυβερνητική γραμμή.

Μετά την έρευνα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα της εβδομάδας και κατατάσσει τη χώρας μας στην 108η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες ως προς την Ελευθερία του Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανάρτησε χθες έκθεση που όπως υποστήριξε δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το γράφημα έκθεσης που ανάρτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται σε άλλο θέμα, η δε έκθεση Media Pluralism Monitor «για την οποία πανηγυρίζουν ο κ. Οικονόμου και οι έμμισθοι του διαπιστώνει ότι κατατάσσει τη χώρα μας στο κόκκινο, στην ίδια θέση με την Ουγγαρία και την Τουρκία στα θέματα παρεμβάσεων και ανεξαρτησίας του Τύπου».

«Η ευκολία με την οποία ο κ. Οικονόμου διακινεί ψευδής ειδήσεις δείχνει ότι δεν κατανοεί την ανάγκη να παραιτηθεί», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και προσθέτει:

«Η μη απομάκρυνση του όμως από τον κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι το ψέμα και η προσπάθεια ελέγχου της πληροφορίας αποτελούν την επίσημη κυβερνητική γραμμή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Οικονόμου συλλαμβάνεται να διακινεί ψευδείς ειδήσεις και να παραποιεί έγγραφα και στοιχεία. Τον είχε καταγγείλει πρώτος και δημόσια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τώρα όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπερνά τον εαυτό του και εξευτελίζει διεθνώς τη χώρα. Δεν δίστασε να αναρτήσει χάρτη από Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για να “αποδείξει ” ότι η Ελλάδα στα θέματα Ελευθερίας του Τύπου βρίσκεται σε καλή θέση. Μόνο που ο τίτλος στο γράφημα με τον χάρτη αναφέρεται σε άλλο θέμα. Τόσο το χειρότερο για τον τίτλο κατά τον κ. Οικονόμου. Απλά τον αφαίρεσε. Και όχι μόνο αυτό. Όποιος διαβάσει την έκθεση

Η σήψη και η παρακμή είναι πλέον ορατές και έξω από τα σύνορα της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο ΝΔ: Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στο «λόμπι του κατευνασμού»

Αβραμόπουλος από Συνέδριο ΝΔ: Δηλώνω στρατευμένος και στην πρώτη γραμμή

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η κάλπη για το όνομα και τους Συνέδρους – Οι στόχοι του Νίκου Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:19