search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:56
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος από Συνέδριο ΝΔ: Δηλώνω στρατευμένος και στην πρώτη γραμμή

08.05.2022 12:08
avramopoulos

Στρατευμένος και στην πρώτη γραμμή μαζί με όλους τους νεοδημοκράτες δήλωσε ο πρώην Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην παρέμβασή του στο συνέδριο της ΝΔ.

Ο Δ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό σκηνικό που δημιουργεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και τις «παρενέργειες» που προκαλεί στο πεδίο της ενέργειας και σημείωσε ότι προκαλεί αρνητικό κλίμα παρατεταμένης ανασφάλειας.

Επισήμανε, δε, ότι οι διαδοχικές κρίσεις επέτρεψαν στις δυνάμεις του λαϊκισμού να επανεμφανιστούν στην Ευρώπη και να απειλήσουν με επιστροφή σε «σκοτεινές σελίδες» της ιστορίας,

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή, με ξεκάθαρο τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε την Ελλάδα στην πλευρά του δικαίου, με σκοπό να υπηρετηθεί η ασφάλεια και η νομιμότητα. Επίσης, σημείωσε ότι ο μόνος εγγυητής για την Ελλάδα και για τις προσδοκίες του λαού για ένα ασφαλέστερο μέλλον είναι η ΝΔ.

«Προχωράμε μπροστά ακυρώνοντας τις ξεπερασμένες φωνές των δημαγωγών λαϊκιστών που δρουν με γνώμονα το μικροκομματικό τους όφελος», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας, ότι «δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχει αλλάξει η κοινωνία» και πως «έχουν ξεπεραστεί οι ιδεολογικοί διαχωρισμοί».

Είπε δε ότι ΝΔ, χωρίς να απομακρύνεται από τις βασικές αξίες της, μετεξελίσσεται σε ευρύτερη παράταξη και εκτίμησε ότι βασική επιδίωξη είναι η διασφάλιση της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας και ότι οι πολίτες θα το αποδείξουν όταν έλθει η ώρα.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, σημείωσε ότι αφυπνίζεται το βαθύ κράτος της Τουρκίας και προχωρεί απροκάλυπτη αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας, ωστόσο, επισήμανε ότι η Ελλάδα επιμένει στο διάλογο και αισθάνεται ασφαλής, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν απειλείται, καθώς «όταν απειλείσαι φοβάσαι και όταν φοβάσαι ηττάσαι», αλλά και επισημαίνοντας ότι η τακτική Μητσοτάκη ακυρώνει την τουρκική επιθετικότητα, μέσω έντιμης και ειλικρινούς διπλωματίας.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα σε ψηφίσουν για αυτά που θα κάνεις»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η κάλπη για το όνομα και τους Συνέδρους – Οι στόχοι του Νίκου Ανδρουλάκη

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι δίπλα στους πολίτες αλλά στην αισχροκέρδεια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:54