search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:07
MENU CLOSE

Ημέρα της Νίκης: Χωρίς αεροπορικές επιδείξεις η παρέλαση – Πούτιν: Η «επιχείρηση» στην Ουκρανία θα έχει αποτέλεσμα

09.05.2022 16:13
putin-vday

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία θα έχει αποτέλεσμα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι δηλώσεις του Πούτιν έγιναν αφού ο Ρώσος πρόεδρος επέβλεψε την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης έναντι της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όλα τα σχέδια υλοποιούνται. Θα υπάρξει αποτέλεσμα –γι’ αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία», φέρεται να δήλωσε.

Νωρίτερα, δίχως κανένα από τα σενάρια που διακινήθηκαν από δυτικούς αξιωματούχους να δικαιώνεται, πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, για την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο, από τις μεγαλειώδεις στρατιωτικές επιδείξεις απουσίαζαν οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών, αφού η Ρωσία τις ακύρωσε.

«Το μέρος (της παρέλασης) με τις πτήσεις αεροσκαφών, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι 77 αεροσκάφη και ελικόπτερα θα συμμετάσχουν στην στρατιωτική παρέλαση.

Οι πτήσεις αεροσκαφών ακυρώθηκαν και σε άλλες πόλεις, λόγω των καιρικών συνθηκών, γράφει η εφημερίδα nοvayagazeta. Europe, επικαλούμενη το πρακτορείο Ria Novosti.

Μεταξύ των πόλεων στις οποίες ακυρώθηκαν οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών είναι η Αγία Πετρούπολη, το Ροστόβ επί του Ντον, το Καλίνινγκραντ, το Γιεκατερίνεμπουργκ, το Νοβοσιμπίρσκ και η Σαμάρα.

Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής στους στρατιώτες που πολέμησαν ηρωικά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πριν από 77 χρόνια, και αμέσως συνέδεσε τη σημερινή μέρα με την επιχείρηση στην Ουκρανία.

«Είναι το ίδιο και τώρα. Αγωνίζεστε για τους ανθρώπους μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Η ημέρα της νίκης είναι στην καρδιά όλων μας. Δεν υπάρχει ούτε μια οικογένεια στη Ρωσία που δεν υπέφερε κατά τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο. Είμαστε περήφανοι για τη γενιά των νικητών», τόινισε απευθυνόμενος στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι στα τέλη του περασμένου έτους, η Δύση προετοίμαζε ανοιχτά μια επίθεση στο Ντονμπάς και την Κριμαία και υπήρξαν εκκλήσεις στο Κίεβο για πυρηνικά όπλα δημιουργώντας «μια απαράδεκτη απειλή στα σύνορά μας». Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τα «τσιράκια τους» ότι προκαλούν απειλή και «ο κίνδυνος μεγάλωνε κάθε μέρα».

Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ρωσία γιορτάζει μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων των Άγγλων, των Γάλλων και των Αμερικανών που πολέμησαν στο πλευρό της Σοβιετικής Ένωσης στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Οπισθοχώρηση στην απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου – Ελληνικές πιέσεις για κατάργηση της διάταξης

Πολωνία: Eπιτέθηκαν με κόκκινη μπογιά στον Ρώσο πρέσβη στη Βαρσοβία

Τι πολεμικό υλικό δίνει η Ελλάδα στην Ουκρανία;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:59