search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:42
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Η προϋπόθεση για να ψηφίσει τα «ψίχουλα» Μητσοτάκη για το ρεύμα

09.05.2022 13:55
syriza-synedrio-new

Υπό μία βασική προϋπόθεση θα  υπερψηφίσει τα μέτρα Μητσοτάκη για την ενέργεια ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έστω κι αν τα θεωρεί ψίχουλα μπροστά στην επιβάρυνση που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά.

Την προϋπόθεση αυτή αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Real News: «Και ένα ευρώ θετικών μέτρων να φέρει στη Βουλή, εμείς θα το ψηφίσουμε. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα το φέρει, όπως πολλές φορές έκανε στο παρελθόν, πακέτο με άλλες αρνητικές ή επιζήμιες διατάξεις».

Κατά την κόντρα που εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή για την πραγματική αξία των μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ότι τα «μαζεύει» για τα 600 ευρώ επιδότηση και τον κάλεσε να κάνει σωστά τις μαθηματικές πράξεις: «Εμείς λέμε το απλό: Με 280 εκατ. ευρώ κονδύλι για τα αναδρομικά σε 4,2 εκατ. καταναλωτές που έχουν πληρώσει ήδη χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος, σύντομα θα αποκαλυφθεί η πολιτική εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη. Αν πάλι έχουν αρχίσει να τα μαζεύουν για τα 600 ευρώ, γιατί αποκαλύπτεται το επικείμενο φιάσκο, ας πουν την αλήθεια στους πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε δική τους ανακοίνωση δε, οι τομεάρχες Οικονομικών Εφη Αχτσιόγλου και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σημείωναν πως «η αναδρομική αποζημίωση των οικιακών καταναλωτών για το διάστημα Δεκεμβρίου-Μαΐου, που με στόμφο και “όριο τα 600 ευρώ” ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύεται μία επικοινωνιακή “φούσκα”, καθώς για 4,2 εκατ. καταναλωτές διατίθενται 280.000.000, δηλαδή μεσοσταθμικά 66,6 ευρώ για όλο το εξάμηνο».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από τα ΗΑΕ: Η Ελλάδα επανενεργοποιεί πρόγραμμα εξόρυξης για την εξεύρεση φυσικού αερίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο εκλογικός πήχης εν όψει της 15ης Μαΐου και ο «ανταγωνισμός» με το ΚΙΝΑΛ

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: «Βατήρας» η απλή αναλογική για την αυτοδυναμία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:40