search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:43
MENU CLOSE

Δολοφονία Τοπαλούδη: Συνάντηση με τον Μητσοτάκη ζητά η μητέρα της Ελένης – Κάνει λόγο για «ποινή-χάδι» (Video)

12.05.2022 15:30
mitera-topaloudi-new

Αυστηρότερο πλαίσιο για τα ειδεχθή εγκλήματα ζήτησε η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της άγρια δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη, σήμερα μετά πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία και τον βιασμό της, χωρίς ελαφρυντικά.

Η κ.  Αρμουτίδου, δήλωσε ικανοποιημένη από την εισαγγελική πρόταση, ωστόσο διατύπωσε ενστάσεις για τον χρόνο έκτισης της ποινής. 

«Θα ήθελα, όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες, τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Κι όχι ποινές – χάδια. Γιατί για μένα, τα 16 χρόνια δεν λένε τίποτε. Τα ισόβια όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι, όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνον στον χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούν», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ταυτόχρονα, ζήτησε συνάντηση τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, από κοινού με άλλες μητέρες που οι κόρες τους δολοφονήθηκαν.

«Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας κι όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων», είπε.

Η εισαγγελική πρόταση

Νωρίτερα, να κηρυχθούν ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη ότι και οι δύο κατηγορούμενοι βίασαν, κακοποίησαν, μαχαίρωσαν, χτύπησαν με σίδερο και στη συνέχεια πέταξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα.

«Υπήρξε σχεδιασμός και εκτέλεση της πράξης τους από κοινού με δόλο», είπε η εισαγγελέας και ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι τους για τις πράξεις που τους βαραίνουν, όπως ακριβώς και στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία συν 15 έτη για τον ομαδικό βιασμό.

Ένταση και ξέσπασμα της μάνας

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν σήμερα οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας με την μητέρα της να ξεσπά βλέποντας τους δυο κατηγορούμενους να οδηγούνται στο εδώλιο. 

«Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε βρωμιάρη. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο» είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής.

Αμέσως οδηγήθηκε εκτός αίθουσας για να ηρεμήσει.

Διαβάστε επίσης:

Μονεμβασιά: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 52χρονος που παρέσυρε τους ηλικιωμένους – «Δεν θυμάμαι τίποτα»

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Εκτός φυλακής το μοντέλο που κατηγορείται για διακίνηση κοκαΐνης

Κρήτη: Πέθανε ηλικιωμένος και η οικιακή βοηθός τα «σήκωσε» όλα από την τράπεζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06