search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 12:05
MENU CLOSE

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεχίζεται η μαζική προσέλευση στις κάλπες – Έχουν ψηφίσει 70.000 πολίτες (Photos)

15.05.2022 12:56
SYRIZA_new

Μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την συμμετοχή και την προσέλευση νέων μελών, που καταγράφεται στις κάλπες για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Από το άνοιγμα της διαδικασίας στις 8 το πρωί, μέχρι αυτή την ώρα η προσέλευση φαίνεται να επιβεβαιώνει τα πιο αισιόδοξα σενάρια του ηγετικού επιτελείου, και αναμένεται πως ο τελικός αριθμός θα ξεπεράσει τις 100.000.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, η πολύ μεγάλη προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόσο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, όσο και στην περιφέρεια, συνεχίζεται.

Πηγές του κόμματος αναφέρουν πως μέχρι τις 14:00 έχουν ήδη ψηφίσει, σύμφωνα μόνο με τους εγγεγραμμένους στα τάμπλετ, 70.000 πολίτες στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, ενώ συνεχίζεται και η μαζική ροή εγγραφής νέων μελών.

Είναι ενδεικτικό ότι η αναλογία παλιά με νέα μέλη είναι περίπου στο ένα προς δυο. Κοινώς, μέχρι στιγμής είναι διπλάσια η προσέλευση πολιτών που θέλουν να εγγραφούν και να ψηφίσουν σε σχέση με τα παλιά μέλη.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι ίδιες πηγές επισήμαιναν πως κατά τις πρώτες 4 ώρες της διαδικασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 υπήρχε πολύ μεγάλη προσέλευση στα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και είχαν μέχρι εκείνη την ώρα ήδη ψηφίσει 40.000 πολίτες, παλιά και κυρίως νέα μέλη.

Με βάση τις ενδείξεις από τη συμμετοχή, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ νωρίς το μεσημέρι εκτιμούσαν πως ο τελικός αριθμός στις κάλπες θα είναι με βεβαιότητα εξαψήφιος, και πιο συγκεκριμένα εκτιμούσαν ότι θα υπερβεί τα 100.000 μέλη, με την πρόβλεψη να ανεβαίνει όσο περνά η ώρα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο κατά τις πρώτες 4 ώρες ήταν πως «τα νέα μέλη που προσέρχονται στις κάλπες είναι σχεδόν διπλάσια από τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», ενώ τόνιζαν ότι  η προσέλευση είναι μαζική τόσο στην περιφέρεια όσο και στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ρατσιστικά τα κίνητρα της επίθεσης ενόπλου στο Μπάφαλο – Δέκα νεκροί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πύραυλος έπληξε στρατιωτική υποδομή στην Περιφέρεια της Λβιβ

«Τέλος εποχής»: Μετά από δεκαετίες ουδετερότητας, Σουηδία και Φινλανδία ένα βήμα πριν από την ένταξη στο ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 12:05