search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:02
MENU CLOSE

Στα «πορτοκαλί» το Ιράκ: Μεγάλη αμμοθύελλα σαρώνει τη χώρα – Κλειστά σχολεία, αεροδρόμια και δημόσιες υπηρεσίες (Photos/Video)

16.05.2022 16:38
irak_new
Πηγή: Pixabay

Σφοδρή αμμοθύελλα σαρώνει το Ιράκ, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει σχολεία, αεροδρόμια και δημόσιες υπηρεσίες.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ιρακινοί ξύπνησαν με έναν γνώριμο πλέον πορτοκαλί ουρανό, συνέπεια μιας νέας ισχυρής αμμοθύελλας που σημειώθηκε στη χώρα τους, στην οποία τα κλιματικά αυτά φαινόμενα επιδεινώνονται.

Στις 5 Μαΐου, η πιο πρόσφατη αμμοθύελλα στο Ιράκ είχε προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε μέρος του πληθυσμού. Ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος πέθανε και περισσότεροι από 5.000 χρειάστηκε να πάνε στο νοσοκομείο για να λάβουν περίθαλψη.

Οι αρχές της Βαγδάτης, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Παιδείας, κήρυξαν την σημερινή ημέρα επίσημη αργία για τους τοπικούς διοικητικούς θεσμούς, με εξαίρεση τις υπηρεσίες υγείας, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι στη Βαγδάτη και σε άλλες πόλεις της χώρας χρειάστηκε να πάνε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους.

Τουλάχιστον 7 επαρχίες από τις 18 της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών, με εξαίρεση αυτές της περίθαλψης.

Επίσης όλα τα σχολεία της χώρας παρέμειναν κλειστά σήμερα και οι εξετάσεις αναβλήθηκαν για αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια αναβλήθηκαν επίσης. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, το σύννεφο σκόνης θα διαλυθεί σταδιακά από σήμερα το βράδυ.

Τουλάχιστον μια αμμοθύελλα την εβδομάδα πλήττει το Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες, στην χειρότερη, σύμφωνα με τους Ιρακινούς, έξαρση του φαινομένου αυτού απ’όσο μπορούν να θυμηθούν.

Διαβάστε επίσης

Πούτιν: Προειδοποιεί για απάντηση της Ρωσίας αν αναπτυχθούν στρατιωτικές υποδομές σε Φινλανδία – Σουηδία

Στο «διάστημα» της Nielsen εκτοξεύτηκε η τηλεθέαση της ΕΡΤ1 με τη Eurovision (photos)

Κορωνοϊός: 3.066 νέα κρούσματα – 24 θάνατοι, 171 διασωληνωμένοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:01