search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:35
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: Μάχη «πόντο- πόντο» για την πίτα

17.05.2022 14:09
Τηλεθέαση: Οι πρωτιές του Ιανουαρίου - Media

Σκληρή ήταν η αναμέτρηση των καναλιών για την μοιρασιά της εβδομαδιαίας  πίτας τηλεθέασης που είχε και το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με τις τρεις μεταδόσεις από το Τορίνο.

Το Mega διατήρησε το δικαίωμα για την «μερίδα του λέοντος» και κατά το περασμένο επταήμερο βελτίωσε κατά τι  το κομμάτι του, το οποίο την προπερασμένη εβδομάδα είχε το ίδιο μέγεθος (13,6%) με αυτό του Σκάι.

Στο μεταξύ το κανάλι του Φαλήρου κατάφερε να αποσπάσει το δεύτερο κομμάτι από την πίτα τηλεθέασης στο διάστημα 9 εως 15 Μαΐου. Η διαφορά 0,6% από τη μια βδομάδα στην άλλη οφείλεται ως ένα βαθμό από την μετακίνηση κάποιων τηλεθεατών στην κρατική ΕΡΤ1 λόγω του ευρωπαϊκού τραγουδιστικού θεσμού, ιδίως την ημέρα του τελικού.

Ανεπαίσθητη μείωση σημειώθηκε από το ένα επταήμερο στο άλλο στο μερίδιο του Alpha,  ευδιάκριτη ήταν εκείνη στο κομμάτι που αναλογεί στον ΑΝΤ1 και πιο ορατή ήταν αυτή στο μερίδιο του Open.

Μικρή ήταν η διαφοροποίηση- με θετικό πρόσημο- στην δυναμική του Star.

Στην γενική κατάταξη η ΕΡΤ1 μπορεί είχε το έκτο, σε μέγεθος, κομμάτι από την συνολική πίτα, όμως αυξήθηκε κατά σχεδόν τρείς ποσοστιαίες μονάδες. Και αυτό το οφείλει στις τηλεθεαματικότητες που κατάφεραν οι μεταδόσεις των δύο ημιτελικών και του τελικού της Eurovision.

Από την παρατήρηση των δεδομένων της Nielsen φαίνεται ότι η ΕΡΤ1 πρόσθεσε, «κόβοντας» κάτι τα Open, Σκάι, ΑΝΤ1 και Alpha.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους στο μερίδιο της ΕΡΤ1 προστέθηκε δυναμικότητα από τους αντιπάλους όση περίπου είναι αθροιστικά εκείνη των ΕΡΤ3 και Μακεδονία TV.

Διαβάστε επίσης

Η Eurovision των… μηδενικών

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο νέο τεύχος του Περιοδικού της Βουλής

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κυρίαρχο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50