search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:14
MENU CLOSE

Η μετάδοση της Eurovision πέτυχε την τηλεθέαση της σεζόν μέχρι τώρα

16.05.2022 19:10
ukraine_eurovision_new

Αν δεν κλεφτεί ο Αστέρης με την Αργυρώ στη σειρά «Σασμός» και ζήσουν μέχρι τα βαθιά γεράματα μαζί με οκτώ παιδιά, αν η Λενιώ δεν καταλήξει υπουργός Δικαιοσύνης ή Κοινωνικής Μέριμνας με ΠΑΣΟΚ στις «Άγριες μέλισσες», αν ο Φίλιππος δεν αποκτήσει τουλάχιστον τη μισή Μάνη στη «Γη της ελιάς» και αν οι Ρέππας- Παπαθανασίου δεν  φέρουν στο Κουδουνάρι για να κάνει παρέα στους Ντόρτσεστερ κάποιος εκπρόσωπο του οίκου των Ουίνδσορ ως γκέστ εμφάνιση στο «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»,  τότε τηλεθέαση μεγαλύτερη από αυτή που κατάφερε ο τελικός του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision δεν θα δούμε ως το τέλος της σεζόν.

Για την ώρα πάντως με τηλεθέαση 18,9% ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν δύο εκατομμύρια τηλεθεατές η μετάδοση της ΕΡΤ1 από το Τορίνο και τον 66ο τελικό διαγωνισμό τραγουδιού αποτελεί ρεκόρ τουλάχιστον της σεζόν.

Ήταν η εκπομπή- μαγνήτης του Παρασκευοσαββατοκύριακου. Το πρώτο με καιρικές συνθήκες ελκυστικές. Στις οποίες φαίνεται ότι ανταποκρίθηκαν πολλοί.

Η τηλεθέαση την Παρασκευή- για Παρασκευή- ήταν οριακά υποτονική. Καλύτερο πρόγραμμα της ημέρας ήταν το επεισόδιο της σειράς «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα». Ωστόσο κατάφερε μονοψήφιο ποσοστό τηλεθέασης και μάλιστα πολύ κάτω από το 10%.

Το «MasterChef» της ίδιας ημέρας, απουσία άλλων προγραμμάτων, είδε τον δείκτη τηλεθέασης της Nielsen στο 7% και ήταν το δεύτερο σε προτιμήσεις πρόγραμμα της ημέρας. Μεγαλεία, δηλαδή, για το μαγειρικό ριάλιτι.

Με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά απόδοσης, την τρίτη θέση κατέλαβε το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».

Το «Φως στο τούνελ» θα μπορούσε να πει κάποιος πως με την αθροιστική τηλεθέαση του (10,4%) δυνητικά ήταν το πρόγραμμα της ημέρας που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα.

Καλά πήγε η τηλεταινία «Η κόμισσα της φάμπρικας» στην ενότητα «Τα νεοκλασικά» του Alpha.

Στις άλλες θέσεις πλασαρίστηκαν οι «Απαράδεκτοι», το «Live news» και τα τηλεπαιχνίδια «Ο τροχός της τύχης» και «Ρουκ Ζουκ».

Ένας στους δύο έβλεπε Eurovision το Σαββατόβραδο

Για το Σάββατο, τα γράψαμε. Καθηλωτική η η μετάδοση του γιουροβιζιονικού τελικού. Στο τετράωρο 22.00- 02.00 χοντρικά ένας στους δύο ήταν συντονισμένος στην ΕΡΤ1 (μερίδιο 52,2%).

Το δεύτερο «καλύτερο» πρόγραμμα του Σαββάτου ήταν το κεντρικό δελτίο του Σκάι. Η τηλεθέαση του ήταν περίπου στο 1/5 της τηλεθέασης της Eurovision.

Συνολικά η τηλεθέαση της ημέρας ήταν κατατονική. Οι περισσότεροι επέλεξαν να μην περάσουν χρόνο μπροστά στις τηλεοράσεις τους. Οι τηλεθεαματικότητες θύμιζαν θερινή περίοδο όταν όλοι είναι για μπάνια και σε διακοπές.

Η Κυριακή είχε μια ιδιαιτερότητα. Ανάλογη με αυτή που παρατηρείται κάθε Πέμπτη βράδυ με το «Φως στο τούνελ».

Στο top 10 της Κυριακής  φιγουράρει πρώτη η Eurovision. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε μέρα στις 02.00 «αλλάζει» η ημέρα για την εταιρεία μετρήσεων τηλεθέασης.

Ο τελικός ολοκληρώθηκε στις 02.12. Αυτά τα 12 λεπτά όμως για τη Nielsen θεωρούνται άλλη εκπομπή- ενδεχομένως να προηγήθηκε διαφημιστικό διάλειμμα, όπως συμβαίνει στα δελτία ειδήσεων με το δελτίο καιρού ή τα αθλητικά.

Αυτό το 12λεπτο είχε 13,6% που «μεταφράζεται» σε 1.407.000 τηλεθεατές.

Εκείνο το διάστημα από τους δέκα που ήταν μπροστά στις τηλεοράσεις τους, οι έξι έβλεπαν ΕΡΤ1.

«Νούμερο δύο» της ημέρας το επεισόδιο της σειράς «Η γη της ελιάς». Έφερε στη συχνότητα του Mega 1.271.000 τηλεθεατές και ευτυχώς που ήταν ως συνήθως προγραμματισμένο στο διάστημα 21.00 με 22.17, αλλιώς, απέναντι στη Eurovision τα πράγματα θα ήταν δύσκολα.

Το κοινό του φαίνεται πως είχε το «Survivor» το οποίο με 10,7% ήταν το τρίτο δημοφιλέστερο πρόγραμμα της ημέρας.

Από εκεί και κάτω οι τηλεθεάσεις ήταν σαν πολικές θερμοκρασίες, όπως και του Σαββάτου δηλαδή, λόγω… καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης:

Στο «διάστημα» της Nielsen εκτοξεύτηκε η τηλεθέαση της ΕΡΤ1 με τη Eurovision (photos)

Cosmos Jazz, το νέο ραδιόφωνο της ΕΡΤ αποκλειστικά στο Ίντερνετ- Ετοιμάζεται και ραδιοφωνική πλατφόρμα

Η Γη της Ελιάς: Η Βασιλική αποφασίζει να πει όλη την αλήθεια στον Φίλιππο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50