search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:43
MENU CLOSE

Κυβέρνηση: Γιατί κάποιοι εισηγούνται κάλπες στις 18 Σεπτεμβρίου

20.05.2022 11:35
mitsotakis

Φουντώνουν για ακόμα μία φορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές παρά τις διαψεύσεις του Πρωθυπουργού. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε που θέλει να ακούει για εκλογές, αλλά υπάρχουν πρόσωπα στο επιτελείο του που του εισηγούνται εκλογές και μάλιστα με συγκεκριμένη ημερομηνία

Επικρατέστερη ημερομηνία είναι 18η Σεπτεμβρίου. Το σκεπτικό των ανθρώπων που εισηγούνται τις εκλογές στις 18 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής: 

  • Στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα παίρνει το πράσινο φως για το τέλος του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας (εφαρμογή τέλη Αυγούστου)
  • Η επιτυχημένη επίσκεψη στις ΗΠΑ μπορεί να αποτυπωθεί με ένα ήρεμο καλοκαίρι 
  • Ο τουρισμός θα αγγίξει τα επίπεδα του 2019 και θα είναι αναζωογονητικός για την οικονομία 
  • Τον Ιούνιο θα φανεί στην τσέπη των πολιτών το πακέτο βοήθειας
  • Επιπλέον μέτρα ενίσχυσης για το σούπερ μάρκετ το καλοκαίρι

Τα ίδια πρόσωπα θεωρούν πως από την πρώτη κάλπη στη δεύτερη θα υπάρξει ενάμιση μήνας «ακυβερνησίας». Το διάστημα εκείνο η χώρα θα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Εκτιμούν ότι είναι καλό διάστημα διότι και δεν θα έχει έρθει ο χειμώνας (άρα προσωρινή αποφυγή της ακρίβειας λόγω ενεργειακής κρίσης) και θα υπάρχει η θετική εικόνα ακόμα λόγω του καλοκαιριού. 

Πάντως, το διάστημα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει από τους Υπουργούς του περισσότερη «ουσία παρά επικοινωνία». Μάλιστα όπως είναι σε θέση το topontiki.gr να γνωρίζει ο Πρωθυπουργός εξέφρασε πρόσφατα την δυσαρέσκεια του προς δύο κορυφαίους Υπουργούς. 

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται μεγάλη πίεση και παράπονα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές μιλούν για «απαξίωση» Υπουργών στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους. 

Τέλος, τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες τριών γυναικών. Ο λόγος για την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη (Ανατολική Αττική), την Υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου (Α’ Πειραιά) και την Υφυπουργό για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα (Δυτικό Τομέα Αθηνών). 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας σε Χατζηνικολάου: Ο ΣΥΡΙΖΑ τριπλασίασε τα μέλη του – Βγήκε το ρίσκο της εσωκομματικής εκλογής

Ολική επαναφορά στα σενάρια για εκλογές ή ανασχηματισμό – Όλο το παρασκήνιο

Γενοκτονία των Ποντίων:  Η Βουλή φωταγώγησε την πρόσοψη του κτηρίου της με το επετειακό σύμβολο G

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:42