search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:19
MENU CLOSE

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Λήγουν οι εργασίες με την δευτερολογία Ανδρουλάκη – Το ψηφοδέλτιο της ΚΕ, τα φαβορί και οι αλλαγές του καταστατικού

22.05.2022 12:40
sinedrioPasok

Με την δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη λήγουν οι εργασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με τις κάλπες για την Κεντρική Επιτροπή να είναι ανοιχτές από το 9.00 το πρωί. 

Στην δευτερολογία του ο Νίκος Ανδρουλάκης θα απευθυνθεί στους Συνέδρους, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή, αλλά και να τους διαβεβαιώσει ότι τα …προγνωστικά δεν δίνουν οροφή στο ποσοστό, που θα λάβει το κόμμα στις εθνικές εκλογές. 

Οι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή 

Σε συνέχεια των εσωκομματικών εκλογών και της ηλικιακής ανανέωσης των στελεχών συγκροτείται το ψηφοδέλτιο για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Οι υποψήφιοι είναι από νεότερες γενιές- κάτω των 40 ετών – ενώ ο τελικός αριθμός των υποψηφίων αποτελεί έκπληξη αφού θα είναι «μόνο» 464 υποψήφιοι. Χθες Σάββατο υπήρξε συζήτηση για υποψηφίους που θα έφταναν τους 1.000. Η ψηφοφορία στις κάλπες που έχουν στηθεί στο Κλειστό του Φαλήρου θα συνεχιστεί και μετά την δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη και θα ολοκληρωθεί στις 8.00 το βράδυ.

Η μάχη – όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις – θα δοθεί για την πρώτη 20άδα που θα αναδειχθεί σήμερα. Το γεγονός ότι υποψήφιοι είναι τελικώς 464 και ότι η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται από 301 μέλη (άλλαξε η πρόβλεψη στο καταστατικό χθες το βράδυ με παρουσία λίγων συνέδρων στο στάδιο) κατεβάζει την ένταση της αναμέτρησης, αφού θα εκλεγούν τα 2/3 από τη συνολική λίστα καθώς στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, συνδικαλιστές.  

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη:

  • Ανδρέας Σπυρόπουλος (αναμένεται η εκλογή του στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει σε δύο εβδομάδες)
  • Στέφανος Ξεκαλάκης (υπήρξε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη)
  • Δημήτρης Μάντζος (εκπρόσωπος Τύπου)
  • Ελένη Αναστασίου (διευθύντρια του Γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη)
  • Παναγιώτης Βλάχος (συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη)  
  • Γιώργος Καραμανώλης, Υπεύθυνος digital society 

Όσοι γνωρίζουν καλά τους πολιτικούς συσχετισμούς του κόμματος εκτιμούν ότι πρώτος σε ψήφους θα εκλεγεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος – που με ακόμα μία αλλαγή του καταστατικού που έγινε χθες το βράδυ για την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και Γραμματέα – δεν αποκλείεται να κατέβει στη μάχη του σταυρού. Από τα πρόσωπα που δεν ανήκουν κοντά στην ηγεσία ψηλά αναμένεται να είναι ο απερχόμενος Γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η επανεμφάνιση της Άννας Διαμαντοπούλου (Photo)

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Μαθήτρια από την Κοζάνη η νεαρότερη Σύνεδρος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ξεσπά κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο πατέρας της Καρολάιν: «Άρπαζε τα χρήματά της» – «Δεν θα δει ποτέ τη Λυδία»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08