search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:59
MENU CLOSE

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα της Κυριακής – Κλείνουν με ομιλία Ανδρουλάκη οι εργασίες

22.05.2022 00:01
PASOK-Synedrio_new

Με την ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής θα κλείσει την Κυριακή το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κλείσει τις εργασίες του Συνεδρίου με ομιλία του στις 11:30 το πρωί. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 09:00. Για την Κυριακή είναι προγραμματισμένη και η θεματική συζήτηση για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση την οποία θα συντονίσει ο υπεύθυνος της πλατφόρμας digital society Γιώργος Καραμανώλης. 

Η νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής θα αριθμεί 300 μέλη, ενώ οι υποψήφιοι ενδεχομένως να προσεγγίσουν τους 1.000. Η νέα Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει σε δύο εβδομάδες με θέμα από τώρα την αποτίμηση του Συνεδρίου, αλλά και την εκλογή του νέου Γραμματέα. Ο επόμενος Γραμματέας σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα είναι ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ο κ. Σπυρόπουλος το Σάββατο στην τοποθέτηση στο βήμα του Συνεδρίου είπε ότι η πρώτη νίκη του κόμματος είναι «η ήττα του δίπολου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ». 

«Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κατάρρευση του επιτελικού κράτους που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης; Ποιος μπορεί να προσπεράσει την αποτυχία του στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας και το ότι πλουτίζουν κάποιοι, ενώ πληρώνει την ακρίβεια ο ελληνικός λαός; Ποιοι μπορούν να ξεχάσουν ότι η ΝΔ του κ. Καραμανλή παρέδωσε μια χρεωκοπημένη χώρα στην επόμενη γενιά. Είναι οι ίδιοι με το πελατειακό κράτος, τους διορισμός, την αναξιοκρατία. Και από την άλλη πλευρά, ποιος μπορεί να ξεχάσει τη δημαγωγία, τα ψέματα και την ανικανότητα της διακυβέρνησης Τσίπρα, που οδήγησαν σε αμέτρητους φόρους, στη μείωση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών αλλά και στις ωμές παρεμβάσεις στο Κράτος Δικαίου; Αυτοί που κορόιδευαν τον ελληνικό λαό με δημοψηφίσματα λίγων ημερών για να κρυφτούν πίσω από τα δικά τους αδιέξοδα. Αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα να είναι ο παρίας της Ευρώπης αντί να είμαστε εθνικά υπερήφανοι και πρωταγωνιστές. Αυτοί που μας καλούν σήμερα σε προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ το ίδιο βράδυ των εκλογών, αγκαλιάζονταν με τον κ. Καμμένο», ανέφερε ο χαρακτηριστικά κ. Σπυρόπουλος.

Ομιλίες Παπανδρέου – Βενιζέλου

Το Σάββατο ξεχώρισαν οι ομιλίες των πρώην προέδρων, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε πως «υπονομεύει τους θεσμούς και τα ΜΜΕ», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «αδυνατούν να βρουν κάτι πιο δημιουργικό από το να μιμούνται το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου και να αντιγράφουν δικά μας συνθήματα για τα οποία αγωνιστήκαμε»

Όσον αφορά το δίλημμα για το ποιους θα συνεργαστείτε ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Άλλο είναι το πραγματικό στοίχημα: «Όχι με ποιους θα πάμε, αλλά που θέλουμε να πάει η χώρα, ποιες ριζικές αλλαγές πρέπει να γίνουν, ποιες κοινωνικές δυνάμεις θα συσπειρώσουμε ώστε να ανατραπεί η ισορροπία της αδράνειας, της επικοινωνιακής πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μια πόλωση που δεν αφορά τα πραγματικά διλήμματα για την Ελλάδα, την κοινωνία. Μια επικοινωνιακή πόλωση που εξυπηρετεί μια καταστροφική σκοπιμότητα, τον εγκλωβισμό ψηφοφόρων στις μικρο-κομματικές επιδιώξεις».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε μία αναδρομή «στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ» και είπε πως «η παράταξη πλήρωσε δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό τίμημα την περίοδο της οικονομικής κρίσης».

«Χαίρομαι για τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής και για τις τόσο ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη δυναμική και τις δυνατότητες της Παράταξης. Της Παράταξης που πλήρωσε δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό τίμημα την περίοδο της οικονομικής κρίσης κυρίως επειδή έδειξε μεγάλη εθνική και κοινωνική υπευθυνότητα και έλαβε δύσκολες και επώδυνες, αλλά αναπόφευκτες αποφάσεις με συνείδηση ιστορικής ευθύνης και με βαθύ αίσθημα πατριωτισμού. Δοκιμάστηκε τότε η ταυτότητα και η συνοχή του χώρου γιατί τέθηκε σε αμφισβήτηση η αίσθηση ότι όλα θα βαδίζουν πάντοτε από το καλό στο καλύτερο. Το κεκτημένο της Μεταπολίτευσης  αποδείχτηκε σε πολλά σημεία ρηχό. Έχει προφανώς και το ΠΑΣΟΚ το δικό του μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.  «Αξίζει άλλωστε να σκεφτούμε γιατί η ενότητα του δικού μας χώρου δοκιμάστηκε πολύ περισσότερο από την ενότητα της άλλης κυβερνητικής παράταξης της Μεταπολίτευσης που είχε πολύ πιο μεγάλες και επίκαιρες ευθύνες για τη σώρευση των αιτιών και την έκρηξη της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Μαθήτρια από την Κοζάνη η νεαρότερη Σύνεδρος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ξεσπά κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο πατέρας της Καρολάιν: «Άρπαζε τα χρήματά της» – «Δεν θα δει ποτέ τη Λυδία»

Survivor spoiler: Αυτοί κερδίζουν την πρώτη ασυλία της εβδομάδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:58