search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:33
MENU CLOSE

Ευλογιά των πιθήκων: Αυτά είναι τα συμπτώματα – Τι προβληματίζει τους ειδικούς (Video)

23.05.2022 11:55
ergastirio_new

Για την ευλογιά των πιθήκων, τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν και τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την εξάπλωση του ιού στον δυτικό κόσμο, μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Τούντας.

«Μας αφορά όλους, πρωτίστως όμως τα παιδιά. Από ότι φαίνεται πλήττει κυρίως τα παιδιά. Πρέπει να ανησυχούμε, όχι γιατί όπως σωστά ειπώθηκε είναι κάτι ανάλογο με την επιδημία του κορωνοϊού. Είναι σαφώς πιο ήπια επιδημία. Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα τα οποία πιθανόν να αλλάξουν τα δεδομένα. Μας κάνει εντύπωση για παράδειγμα ότι τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στην Ευρώπη ή στο δυτικό ημισφαίριο, πολλά από αυτά δεν έχουν ταξιδιωτική σχέση με την Αφρική», σημείωσε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το πώς μεταφέρθηκε και γιατί μας βάζει να προβληματιστούμε γιατί πιθανόν να πρόκειται για μια μετάλλαξη του γνωστού ιού των πιθήκων. Το ευχάριστο είναι ότι δεν μεταδίδεται εύκολα», πρόσθεσε

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τούντα τα ανησυχητικά συμπτώματα που θα πρέπει κάποιον να κινητοποιήσουν και να απευθυνθεί στον γιατρό είναι ο πυρετός, η κόπωση και η λεμφαδενοπάθεια, καθώς και η εμφάνιση εξανθήματος.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της μάσκας σε όλους τους χώρους.

«Πριν ακόμη εμφανιστεί η συγκεκριμένη επιδημία, θεωρούσα πως οι μάσκες πρέπει να παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στην καθημερινότητά μας», σχολίασε.

Photo: pixabay.com

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ο EMA έδωσε το «πράσινο φως» για τρίτη ενισχυτική δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca

Μπουρλά: «Είμαστε κοντά στη θεραπεία του καρκίνου» (Video)

Αντιγήρανση: 3 συστατικά που κρατούν το δέρμα σου νεανικό και σφριγηλό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:33