search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:05
MENU CLOSE

Κλιμακώνει ο Ερντογάν: «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» – «Συνομιλούμε μόνο με έντιμους πολιτικούς»

23.05.2022 20:40
mitsotakis-erdogan-34-new

Σηκώνει τους τόνους ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας νέα επίθεση στην Ελλάδα αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει ο Έλληνας πρωθυπουργός για εκείνον έπειτα από την κριτική που άσκησε κατά της Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ωστόσο, πως οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν μόνες του εάν θα πουλήσουν τα F-16 στην Τουρκία και δεν χρειάζονται τη συμβουλή του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ο Ερντογάν μάλιστα πρόσθεσε πως δεν θα καθίσει με την Ελλάδα στο τραπέζι του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας λόγω των σχολίων Μητσοτάκη κατά της Τουρκίας στους Αμερικανούς αξιωματούχους.

«Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας. Παρ’ όλ’ αυτά, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν υπάρχει πια για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους και αξιοπρεπείς πολιτικούς που κρατούν τον λόγο τους», φέρεται να είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο Ερντογάν είπε τα εξής:

«Πέρα από τα λόγια, δώσαμε τη μεγαλύτερη υποστήριξη στην Ουκρανία, ακόμη και στον πόλεμο στα βόρεια της Μαύρης Θάλασσας, όπου όλοι λένε μεγάλα λόγια. Επιδείξαμε την πιο ειλικρινή προσέγγιση διατηρώντας τις ανθρωπιστικές μας σχέσεις με τη Ρωσία, διατηρώντας την ειρήνη στην περιοχή και επιχειρώντας μια διαπραγμάτευση αντί για σόου που δεν θα είχε καμία συμβολή στην επίλυση της κρίσης. Η προσέγγισή μας στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν πηγάζει από φανατισμό ή εχθρότητα, αλλά από τη στάση αρχών μας στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Εξηγήσαμε σε όλους τους συνομιλητές μας την προσέγγιση της Τουρκίας στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη συμμαχία. Αυτό το λάθος έγινε κατά την έξοδο της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και η Τουρκία τους στήριξε τότε. Και τι έγινε; Πώς ταιριάζει η Ελλάδα μαζί μας αυτή τη στιγμή; Το δρομολόγιο του FETÖ προς την Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν γίνεται από την Ελλάδα; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 βάσεις στην Ελλάδα. Γιατί δημιουργούνται αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια Ελλάδα που χρωστάει 400 δισ. Ευρώ σε ευρωπαϊκές χώρες. Μιλήσαμε μαζί τους. Στη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να φέρουμε τρίτες χώρες μεταξύ μας. Ας σκεφτεί ο Μητσοτάκης το μέλλον. Είμαστε αρκετοί για τον εαυτό μας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια Ελλάδα που προτείνει στις ΗΠΑ «να μην δώσουν τα F-16 στην Τουρκία». Μετά από αυτό δεν υπάρχει κανένας με το όνομα Μητσοτάκης για μένα. Οι ΗΠΑ μάλλον δεν θα ενεργήσουν σύμφωνα με τα λόγια της Ελλάδας».

Kαθέλκυση του γερμανικού υποβρυχίου Hızırreis

Νωρίτερα, κατά την καθέλκυση του γερμανικού υποβρυχίου Hızırreis, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου λέγοντας ότι «ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας», ενώ ανέφερε ότι «ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο».

Διαβάστε επίσης:

Ολλανδία: Deepfake βίντεο «βοήθησε» την αστυνομία να συλλέξει πληροφορίες για την ανεξιχνίαστη δολοφονία ενός 13χρονου

Η Ουκρανία «έκοψε» το φυσικό αέριο στο Ντονμπάς

Kαθέλκυση του γερμανικού υποβρυχίου Hızırreis με επίθεση Ερντογάν σε Ελλάδα και Κύπρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59