search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:56
MENU CLOSE

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ έθαψε τον μέντορά του – Γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα αίτια του θανάτου του (photos)

23.05.2022 12:13
kim_new
credit: KCNA

Τον μέντορά του έθαψε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν, εν μέσω φημών ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, την οποία πάντως τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «επιδημία πυρετού».

Τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες του Κιμ που σήκωσε το φέρετρο του Χιον Τσολ-χάε και στη συνέχεια έριξε λίγο χώμα πάνω από τον τάφο, σε μία τελετή, που έγινε με κάθε επισημότητα, καθώς ο Χιον Τσολ-χάε ήταν ο στρατάρχης της Βόρειας Κορέας και ο άνθρωπος που έπαιξε ρόλο-κλειδί στην προετοιμασία του νεαρού Κιμ για να διαδεχτεί τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ιλ, το 2011.

credit: KCNA

Ο Κιμ ήταν σκυθρωπός και στεναχωρημένος καθώς σήκωνε το φέρετρο του στρατάρχη μαζί με άλλους αξιωματούχους, οι οποίοι φορούσα μάσκες προστασίας. Ο Κιμ πάντως δεν φορούσε μάσκα. Την σορό συνόδευαν στρατιώτες και πολίτες με μαύρα κοστούμια.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας μετέδωσε ότι «το όνομα του Χιον Τσολ-χάε θα το θυμόμαστε πάντα μαζί με το όνομα του Κιμ Γιονγκ-ιλ», κάτι που δείχνει την βαρύτητα του ρόλου του νεκρού. Δεν διευκρινίστηκαν τα αίτια του θανάτου του στρατάρχη Χίον Τσολ-χάε, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι είναι θύμα της πανδημίας.

credit: KCNA

Οι εικόνες πάντως δείχνουν ότι και στη Βόρεια Κορέα λαμβάνονται πλέον προληπτικά μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς τα κρατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ασθενήσει με συμπτώματα πυρετού. Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ έχει παραδεχτεί και επίσημα την έξαρση της πανδημίας με την επικράτηση του στελέχους Όμικρον, αλλά αναφέρει ότι μόνο 68 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το τέλος Απριλίου, αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων. Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 167.650 νέα κρούσματα και μόλις ένας νεκρός.

Πριν παραδεχτεί ότι η πανδημία έπληξε και την Βόρεια Κορέα, το καθεστώς ισχυριζόταν ότι η χώρα είναι ζώνη covid-free.

credit: KCNA

Τα στοιχεία για την πανδημία εκτιμάται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι από τα 26 εκατομμύρια του πληθυσμού πολλοί λίγοι έχουν εμβολιαστεί και το 40% υποσιτίζεται, κάτι που εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στη Βόρεια Κορέα έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, με την απαγόρευση μετακινήσεων από περιφέρεια σε  περιφέρεια, αλλά βασικές οικονομικές δραστηριότητες στους τομείς της γεωργίας και της βιομηχανίας συνεχίζονται σε μία προσπάθεια να μην υποστεί συνέπειες η οικονομία της χώρας.

credit: KCNA

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Παρατηρητές εκτιμούν ότι η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να ελέγξει την πανδημία έχοντας βοήθεια από την Κίνα που είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Πιονγιάνγκ.

credit: KCNA
credit: KCNA
credit: KCNA

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν είχε καρκίνο, αλλά τον ξεπέρασε – Οι αποκαλύψεις του Όλιβερ Στόουν για τον Ρώσο πρόεδρο (videos)

Ουκρανία: Έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών με το Κίεβο δηλώνει η Μόσχα

Αυστραλία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντονι Αλμπανέζι – Το life story του ηγέτη των Εργατικών (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07