search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:57
MENU CLOSE

Kυκλοφοριακό: Το σχέδιο για την αντιμετώπισή του – Τι προβλέπεται για οδηγούς και πεζούς το επόμενο διάστημα

24.05.2022 13:09
κινισι νες

Το κυκλοφοριακό είναι μεγάλη πληγή για το Λεκανοπέδιο, αποτελεί σπατάλη ενεργειακή και μεγάλο χάσιμο χρόνου για τους κατοίκους της πόλης. Για αυτό και το υπουργείο Υποδομών αναζητά τρόπους για την αντιμετώπιση του.

Το σχέδιο αναπτύσσεται σε «4+4 κινήσεις» όπως είπε και ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Τέσσερις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει, και 4 κινήσεις που θα γίνουν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Τι έγινε

«Καθαρός Δακτύλιος»: Καταργήθηκαν εκατοντάδες άδειες δακτυλίου.

Περισσότερα λεωφορεία στο δρόμο. Το 2019 κυκλοφορούσαν περίπου 850 λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής, ενώ σήμερα ο στόλος αριθμεί 1.350 μετά την παραχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ και την απόκτηση οχημάτων μέσω leasing.

Ενίσχυση και των μέσων σταθερής τροχιάς. Παραδόθηκαν τρεις νέοι σταθμοί μετρό στην επέκταση προς Πειραιά. Στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, υπάρχουν 39 συρμούς από 32 το 2019. Το τραμ επανήλθε στο Σύνταγμα, παραδόθηκαν 12 νέες στάσεις στο κέντρο του Πειραιά, έχουν δρομολογηθεί 25 επιπλέον, νέοι, υπερσύγχρονοι συρμοί στο δίκτυο.

Σύγχρονο πλαίσιο για τη μικροκινητικότητα και την αστική κινητικότητα. .

Τι μας περιμένει

«Είμαστε σε τελικό στάδιο για την προμήθεια των πρώτων επιπλέον 650 νέων, σύγχρονων λεωφορείων έχοντας δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση. Θα ξεκινήσουν να ενισχύουν τον στόλο από τις αρχές του 2023», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Μεγάλα έργα μετρό γίνονται ξανά στην Αττική, όπως η γραμμή 4 του μετρό. Το πρώτο τμήμα, από το Άλσος Βεΐκου στο Γουδή, με 15 νέους σταθμούς, θα εξυπηρετεί μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, προχωρά η μελετητική ωριμότητα και για τις μελλοντικές επεκτάσεις της Γραμμής 4, με προτεραιότητα προς Μαρούσι και Βόρεια Προάστια, περιοχές με μεγάλη ροή εργαζομένων και τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο.

Σε λίγους μήνες παραδίδονται και οι τρεις τελευταίοι νέοι σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά: Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιά.

Επέκταση Γραμμής 2 προς Δυτικά Προάστια: «Προχωράμε με ταχύτατους ρυθμούς τις μελέτες ώστε να καταφέρουμε να δημοπρατήσουμε ως το τέλος της χρονιάς τους τρεις νέους σταθμούς, Παλατιανή, Ίλιον και ‘Αγιο Νικόλαο» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, μπαίνει μπρος και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Δυτικής Αττικής. Ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα συμβασιοποιηθεί το επόμενο εξάμηνο και θα εξυπηρετεί τις περιοχές από τα Άνω Λιόσια ως τα Μέγαρα.

Μεγάλα οδικά έργα φτιάχνουν τον νέο οδικό χάρτη της Αττικής αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν θα δημιουργήσουν νέο απίστευτο χάος στους δρόμους.

Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται να αρχίσει η υλοποίησή της ως τις αρχές του 2023.

Προχωρούν οι διαδικασίες για τις επεκτάσεις Αττικής Οδού προς Λαύριο και Ραφήνα.
Αντίστοιχα, προχωρούν και οι μελέτες για την υπογειοποίηση της σήραγγας της Ηλιουπόλεως, που θα δώσει ανάσα στα Νότια Προάστια.

Στα Δυτικά Προάστια, είναι σε προχωρημένο στάδιο διαδικασιών το έργο της ολοκλήρωσης της Περιφερειακής του Αιγάλεω και του Κόμβου Σκαραμαγκά, που θα αποφορτίσει σημαντικά την Λεωφόρο Αθηνών αλλά και την Λεωφόρου Σχιστού.

Σύσταση Μητροπολιτικού Φορέα. Για να αντιμετωπιστεί η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων, το Υπουργείο Υποδομών ανέλαβε πρωτοβουλία -υιοθετώντας την πρόταση του Συλλόγου Συγκοινωνιολόγων Ελλάδας- για τη σύστασή του Μητροπολιτικού Φορέα. Ώστε, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς να κάθονται σε ένα τραπέζι και να λύνουν όλα τα ζητήματα που αφορούν το κυκλοφοριακού

Διαβάστε επίσης

Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου Apache στην Εύβοια

Κούγιας: Δεν γνωρίζω τον Φοίβο Δεληβοριά, δεν ξέρω το ποινικό του μητρώο – Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη του (video)

Πάτρα: Γιγάντιο τρωκτικό βρέθηκε νεκρό στην παραλία – Ήταν μυοκάστορας (Photos)


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:57