search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:55
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από το Νταβός: Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης

24.05.2022 23:28
kiriakos_new

Για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση μίλησε ο πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στο πλαίσιο συζήτησης στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις προκλήσεις που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Ευρώπης, αλλά και στην πορεία προς την πράσινη μετάβαση, σημείωσε ότι η πράσινη μετάβαση και η υλοποίηση της πράσινης ατζέντας αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη.

Βραχυπρόθεσμα, πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που προκαλεί στους πολίτες η παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει εξ αρχής τοποθετήσει τις πράσινες πολιτικές στην καρδιά της ατζέντας της, έχοντας ως γνώμονα αφενός την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και αφετέρου τα απτά οφέλη για τους πολίτες, ενώ παρέθεσε ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας υλοποιεί και δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υποδομών της, ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη και την ΕΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Τομεάρχες Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανησυχία για την αμυντική δυνατότητα της χώρας μετά την παραδοχή Παναγιωτόπουλου

Ο Ερντογάν στέλνει ερευνητικό πλοίο στο Αιγαίο (Video)

Basket League: Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός – Νίκησε τον Άρη με 85-65

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33