search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:39
MENU CLOSE

«Χατ τρικ» μυθοπλασίας στην τηλεθέαση της Τρίτης

25.05.2022 17:28
tiletheasi15322_new

Για μια ακόμη φορά η ελληνική μυθοπλασία, με τις προτιμήσεις που συγκεντρώνει, επιβεβαιώνει ότι το τηλεοπτικό κοινό δεν καταναλώνει απλώς, αλλά ότι αναζητά περιεχόμενο με χαρακτηριστικά που θα το κάνουν να «συνδεθεί» και να αναπτύξει «σχέση».


Κάπως έτσι «Σασμός», «Η γη της ελιάς» και «Άγριες μέλισσες» αποτέλεσαν την τριάδα κορυφής στο τηλεβαρόμετρο της Τρίτης (24/5), σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen.
Παρόμοια χαρακτηριστικά, αν και με άλλου τύπου περιεχόμενο, δείχνει να έχει και το ριάλιτι «Survivor» που έκανε «τράμπα» στη γενική κατάταξη με τη δραματική σειράς εποχής του ΑΝΤ1 σε σχέση με τη Δευτέρα.


Στο pick της τηλεθέασης, που συνήθως καταγράφεται από τις 21.00 και ως τις 23.20, οι περισσότεροι από εκείνους που ήταν μπροστά στις τηλεοράσεις τους ήταν μοιρασμένοι μεταξύ Alpha και Mega.
Απώλειες δείχνει να καταγράφει η απογευματινή ζώνη μετάδοσης προγραμμάτων και πιθανόν ως ένα βαθμό η υποχώρηση αυτή, συγκριτικά με το πρόσφατα προηγούμενο διάστημα, οφείλεται στο γεγονός των αισθητά βελτιωμένων καιρικών συνθηκών.

Ενδεικτικά στις 12 Απριλίου έκτο σε τηλεθέαση πρόγραμμα της ημέρας ήταν το τηλεπαιχνίδι «Ο τροχός της τύχης» με 6,1%, ενώ χθες στην ίδια θέση αλλά με 5,1% πλασαρίστηκε το τηλεπαιχνίδι «5χ5».
Η τηλεοπτική ειδησεογραφία, παρά και την τραγική είδηση με το πολύνεκρο μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας των ΗΠΑ και θύματα 19 παιδάκια και δύο δασκάλες, φαίνεται ότι δεν ενεργοποίησε ικανό αριθμό τηλεθεατών ώστε να συντονιστούν με κανάλια σε ώρα μετάδοσης δελτίων ειδήσεων και κατά συνέπεια έστω κάποιο από αυτά να εμφανιστεί στο Top 10 ημέρας.

Την «επανεμφάνιση» τους όμως στις διακεκριμένες θέσεις τηλεθέασης έκαναν οι εκπομπής «Οικογενειακές ιστορίες», «T Live» και «Ρουκ Ζουκ».
Σταθερά στη δεκάδα στις ίδιες ακριβώς θέσεις με αυτές της προχθεσινής κατάταξης τους το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και το «MasterChef».

Διαβάστε επίσης:

Το CBS ματαίωσε επεισόδιο της σειράς «FBI» με πυροβολισμούς σε σχολείο ύστερα από το μακελειό στο Τέξας

ΣΚΑΪ: Κόσμος πάει κι έρχεται – Προβληματισμός με επιλογές

ΕΣΗΕΑ για Σεμίνα Διγενή: «Να επαναλειτουργήσει αμέσως το κανάλι» – Καταγγέλλει το YouTube για λογοκρισία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:38