search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:10
MENU CLOSE

ΕΣΗΕΑ για Σεμίνα Διγενή: «Να επαναλειτουργήσει αμέσως το κανάλι» – Καταγγέλλει το YouTube για λογοκρισία

25.05.2022 09:55
semina_digeni_new

Την επαναφορά του καναλιού της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή στο Youtube ζητά άμεσα η Ένωση Συντακτών καταδικάζοντας παράλληλα την ενέργεια της πλατφόρμας να αναστείλει την λειτουργία του, κάνοντας λόγο για φίμωση και λογοκρισία.

Από το κανάλι της δημοσιογράφου «μεταδίδονται αποκλειστικά εκπομπές της, προϊόν πνευματικής της ιδιοκτησίας», όπως τονίζει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση της και είχαν προβληθεί στο παρελθόν από την ελληνική τηλεόραση. Όμως για κάποιο λόγο που μόνον στο YouTube γνωρίζουν, μαζί  με αφηγήσεις πολιτιστικού περιεχομένου της δημοσιογράφου, οι εκπομπές αυτές χαρακτηρίστηκαν από την Google «επιβλαβές περιεχόμενο».

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο οι εκπομπές της συναδέλφου, στις οποίες, εκτός των άλλων, συμμετείχαν λαμπρά ονόματα της Τέχνης και του Πολιτισμού εντάσσονται στην κατηγορία όσων: “παραβιάζουν κανόνες και υποκινούν βία ή ενθαρρύνουν επικίνδυνες παράνομες δραστηριότητες, που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο”. Η αναστολή προβολής του καναλιού είναι αυθαίρετη και στερείται λογικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί την επαναφορά του καναλιού, διότι η αναστολή της λειτουργίας του φιμώνει και λογοκρίνει τη συνάδελφο», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Διαβάστε επίσης:

Γκάφα ολκής από το BBC: Τα «σκουπίδια» και η δημόσια συγγνώμη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους φιλάθλους της (Video)

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» – Συνεχίζεται για 3η σεζόν στην ΕΡΤ

Χαρακτηριστικά κινούμενης άμμου στο μεταγραφικό τηλεοπτικό παζάρι (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09