search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:18
MENU CLOSE

Γκάφα ολκής από το BBC: Τα «σκουπίδια» και η δημόσια συγγνώμη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους φιλάθλους της (Video)

25.05.2022 09:31
bbc_new

Δημόσια απολογία αναγκάστηκε να κάνει το BBC όταν απρεπές κείμενο, προσβλητικό για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βγήκε κατά λάθος -όπως υποστηρίζεται- στον αέρα κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων.

Στο κάτω μέρος της οθόνης όπου «περνούν» οι πιο πρόσφατες ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους εμφανίστηκε η φράση «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σκουπίδια» («Manchester United are rubbish») στη διάρκεια πρωινού δελτίου ειδήσεων της Τρίτης. Αυτό συνέβη ενώ το δελτίο είχε «περάσει» στην αθλητική ενημέρωση με νεότερα και στιγμιότυπα από αγώνα τένις.

Αργότερα, σε άλλο δελτίο του BBC η παρουσιάστρια Αννίτα Μακβί ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας που μπορεί να προσβλήθηκαν και έδωσε εξηγήσεις για το περιστατικό.

Ήταν λάθος, είπε, και συνέβη από κάποιον που έκανε εκπαίδευση στον χειρισμό του ticker, του προγράμματος που περνά σε τίτλους, στο κάτω μέρος της οθόνης, τις τελευταίες ειδήσεις και «έγραφε τυχαία πράγματα».

Ένας άλλος τίτλος που εμφανίστηκε έγραφε απλώς «Καιρός βροχή παντού»!

«Λίγο νωρίτερα μερικοί από εσάς μπορεί να παρατηρήσατε ένα ασυνήθιστo “λεκτικό” στο κάτω μέρος της οθόνης στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων με σχόλιο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ελπίζω οι υποστηρικτές της ομάδας να μην προσβλήθηκαν από αυτό.

Επιστρέψτε μου να σας εξηγήσω τί συνέβη. Την ώρα που το δελτίο ειδήσεων ήταν στον αέρα, κάποιος εκπαιδευόταν στον χειρισμό του προγράμματος που περνά στο ticker τα πρόσφατα νέα σε τίτλους, οπότε έγραφε τυχαία πράγματα, όχι με σοβαρότητα, και αυτά μεταδόθηκαν.

Ζητώ συγγνώμη αν έπεσε στην αντίληψη σας και ως οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αισθανθήκατε προσβεβλημένοι.

Ήταν από λάθος και δεν έπρεπε να εμφανιστεί στην τηλεόραση».

Ωστόσο το BBC δεν αρκέστηκε στην τηλεοπτική «συγγνώμη» και εξέδωσε επίσης ανακοίνωση με επίσης απολογητικό ύφος: «Υπήρξε μια τεχνική δυσλειτουργία στην διάρκεια εκπαίδευσης με το δοκιμαστικό ticker, όμως πέρασε στο ζωντανό πρόγραμμα για μερικά δευτερόλεπτα. Ζητούμε “συγγνώμη” από όποιον μπορεί να προσβάλαμε».

Η αναστάτωση από το λάθος μεγάλη και εξαιτίας της συγκυρίας, καθώς μόλις την προηγούμενη Κυριακή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε χάσει στον εκτός έδρας αγώνα με 1-0 από την Κρίστας Πάλας, βρέθηκε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος και γενικός δυσκολεύεται τις τελευταίες ποδοσφαρικές σεζόν, ενώ έχασε θέση στο Champions League καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Με αφορμή δε και το περιστατικό ως και ο παρουσιαστής του BBC, Κλάιβ Μάιρι, που υποστηρίζει την Μάντσεστερ Σίτι, αναγκάστηκε να γράψει στο twitter «δεν έχω καμία σχέση με αυτό» και με χάσταγκ MCFC, καθώς την Κυριακή η Σίτι κατέκτησε τον τίτλο της Premier League.

Διαβάστε επίσης:

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» – Συνεχίζεται για 3η σεζόν στην ΕΡΤ

Χαρακτηριστικά κινούμενης άμμου στο μεταγραφικό τηλεοπτικό παζάρι (photos)

Αντώνης Σρόιτερ: «Μου έγινε κι εμένα πρόταση για το GNTM και είπα όχι!» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:17