search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:23
MENU CLOSE

Διαγνωστικά κέντρα: Η απεργία θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο (Video)

26.05.2022 17:16
Untitled design (2)

Οι κινητοποιήσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, που ξεκίνησαν σήμερα θα συνεχιστούν αύριο και μεθαύριο και έχουν την πλήρη στήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό όργανο φορέων ΠΦΥ ιδιωτικού τομέα.

«Οι κινητοποιήσεις δεν ανεστάλησαν και όσοι διαδίδουν τέτοια παραπληροφόρηση εκθέτουν μόνο τους εαυτούς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το συντονιστικό όργανο φορέων ΠΦΥ ιδιωτικού αναμένει διάλογο με τον υπουργό Υγείας, με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων για την επιβίωση του κλάδου.

Σημειώνεται πως οι υπεύθυνοι των ιδιωτικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί) εξήγγειλαν πανελλαδική απεργία, από τις 26 έως τις 28 του μήνα, διαμαρτυρόμενοι για τις υποχρεωτικές επιστροφές (clawback) που επιβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απάντησε το περασμένο Σάββατο πως μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τους συμβεβλημένους παρόχους σημαίνει παραβίαση των όρων της σύμβασης και θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται σε αυτήν.

Ωστόσο, σήμερα με νεότερες δηλώσεις του είπε ότι «Ο πολίτης δεν μπορεί να εκβιάζεται», ενώ τους κάλεσε παράλληλα σε διάλογο.

Επίσης παραδέχτηκε πως είναι «πιεστικό» το μέτρο των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback), για τη λειτουργία των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

«Είναι μια πιεστική κατάσταση, αλλά θεωρώ ότι ο πολίτης δεν μπορεί να εκβιάζεται. Ο ΕΟΠΥΥ είναι στην πραγματικότητα ο μεγάλος «πελάτης» όλων αυτών των διαγνωστικών κέντρων και δίνει αυτή τη στιγμή 460 εκατομμύρια ετησίως, 1,5 εκατομμύριο την ημέρα στα διαγνωστικά κέντρα», είπε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο Open και συμπλήρωσε ότι η πολιτεία αναγνωρίζει το πρόβλημα με το clawback, το οποίο είναι ουσιαστικά οι επιστροφές που καταβάλλουν οι ιδιώτες στο κράτος, όταν οι δαπάνες για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων υπερβαίνουν το -χαμηλό κατά κοινή ομολογία- πλαφόν των δαπανών που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.

«Υπάρχει πλήρης αντίληψη, αλλά από την άλλη πλευρά θεωρούμε ότι δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι και έχω ζητήσει από τα διαγνωστικά να ολοκληρώσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις τους για να κάτσουμε να συζητήσουμε, να λύσουμε το πρόβλημα γιατί ο υπουργός και ο ΕΟΠΥΥ είναι για να διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων», ανέφερε συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης:

Άννα Κορακάκη: Η σοκαριστική ανάρτηση για τον εμμονικό «θαυμαστή» – «Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα»

ΑΠΘ: Ο φοιτητής που τραυματίστηκε κινδυνεύει να χάσει την ακοή του, λένε οι γιατροί (Videos)

Κατερίνη: Καθηγητής Ωδείου καταδικάστηκε για ασέλγεια σε 10χρονο μαθητή – Απαγορεύεται να τον πλησιάσει σε απόσταση 100 μέτρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:13