search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:25
MENU CLOSE

Κάνει να πίνουμε νερό την ώρα που τρώμε; Οι συνέπειες στη διαδικασία της πέψης

26.05.2022 16:08
Νερό-δηλητήριο: Σοβαρό θέμα υγείας σε πολλά μέρη της Ελλάδας από τα νιτρικά λιπάσματα - Media

Δεν υπάρχει λόγος να σκοτίζεστε σχετικά με την πόση νερού κατά τη διάρκεια ή μετά το γεύμα. Γιατρός εξηγεί με απλά λόγια τι είναι καλό να έχετε κατά νου.

Το νερό κατά την διάρκεια ή μετά το γεύμα βοηθά το σώμα να «σπάσει» και να επεξεργαστεί την τροφή, ώστε να διευκολύνει την διαδικασία της πέψης. Συνεπώς μπορείτε να πίνετε και κατά την διάρκεια και μετά το γεύμα άφοβα.

«Αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να χωνέψει καλύτερα καλό είναι να τρώτε φρούτα και λαχανικά καθώς επίσης και τρόφιμα ολικής αλέσεως. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε γάλα χαμηλό σε λιπαρά ή άπαχο γάλα, γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά και άπαχα κρέατα. Επίσης, διατηρήστε ένα υγιές βάρος και επίσης καλό είναι να είστε δραστήριοι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας» λέει ο Michael F. Picco όπως αναφέρει η mayoclinic.org.

Επίσης, καλό είναι να θυμάστε ότι εάν αισθάνεστε διψασμένοι, είστε ήδη αφυδατωμένοι, εξηγούν οι ειδικοί. Ο καλύτερος τρόπος για να το προλάβετε είναι να καλύπτετε τις καθημερινές ανάγκες ενυδάτωσης, οι οποίες ανέρχονται για τις γυναίκες στα 2,7 λίτρα νερού και για τους άνδρες στα 3,7 λίτρα. Προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο νερό αν βρίσκεστε για πολλή ώρα στον ήλιο ή αθλείστε.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Αυτά είναι τα δύο σενάρια για νέα μέτρα από Σεπτέμβριο (video)

Ευλογιά των πιθήκων: Πάνω από 200 τα κρούσματα παγκοσμίως εκτός της Αφρικής

Junk food: Γιατί δεν πρέπει να πάρει τη θέση του σπιτικού φαγητού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:19