search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:12
MENU CLOSE

«The Ellen DeGeneres Show»: Η εκπομπή φαινόμενο ρίχνει αυλαία έπειτα από 19 χρόνια (photos/video)

26.05.2022 14:28
degeneris_new

Μάλλον θα πρέπει να λογίζεται ως μια ιστορική τηλεοπτική στιγμή η σημερινή  εκπομπή της Έλεν Ντετζένερις. Διότι είναι η αποχαιρετιστήρια.

Έπειτα από 19 χρόνια και συνολικά 3.280 εκπομπές μπαίνει «τελεία» σε μια πολυβραβευμένη διαδρομή. Έως το τέλος του 2021 το «The Ellen DeGeneres show» είχε στο ενεργητικό του 171 υποψηφιότητες στα βραβεία EMMY, είχε βραβευθεί 61 φορές (στην κατηγορία καθημερινού προγράμματος) και η δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιάστρια είχε τιμηθεί 16 φορές.

Το φινάλε της εκπομπής συγκινητικό και νοσταλγικό καθώς την τελευταία εβδομάδα διασημότητες  που είχαν εμφανιστεί πολλές φορές στο παρελθόν στην εκπομπή της την τίμησαν και εμφανίστηκαν για τελευταία φορά στο πλατό.

Η Ντετζένερις, είχε βιντεοσκοπήσει τις  εκπομπές της εβδομάδας που «τρέχει» περι τα τέλη Απριλίου και αποψινό- καταληκτικό- επεισόδιο μόλις τις προηγούμενη εβδομάδα και η ίδια ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι ο «κύκλος» έκλεισε.

Άκουσε τη συμβουλή της Όπρα Γουίνφρι

Συγκινημένη, εμφανίστηκε αμήχανη σε συνέντευξη της στο περιοδικό «The Hollywood Reporter» καθώς αισθάνεται ότι βρίσκεται στην αρχή ενός ακόμη καλοκαιρινού διαλείμματος, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η καλή της φίλη Όπρα Γουίνφρι, συνέχισε η Ντετζένερις, που έχει βρεθεί στη θέση αυτή πριν από καιρό της εξήγησε ότι το συναίσθημα αυτό είναι φυσιολογικό. «Το τέλος θα το νιώσω μού είπε προς τον Σεπτέμβριο, όταν κανονικά θα έπρεπε να επιστρέψω στο στούντιο για γυρίσματα».

Οι καλεσμένοι της τελευταίας εκπομπής

Στην αποψινή- τελευταία των τελευταίων- εκπομπή καλεσμένη στο πλατό θα είναι η Τζένιφερ Άνιστον αλλά και την Pink η οποία είναι η συνθέτης του μουσικού θέματος- βραβευμένου με ΕΜΜΥ-  με το οποίο άρχιζε κάθε εκπομπή του σόου της Ντετζένερις.

Η δημοφιλής κωμικός και παρουσιάστρια δήλωσε ότι θα απέχει για ένα διάστημα και θα εφαρμόσει, είπε, τη συμβουλή της αδελφικής φίλη της, Όπρα Γουίνφρι, παρότι είχε δελεαστική πρόταση.

«Μην κάνεις τίποτα για ένα χρόνο. Δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι η προσφορά, απλά κάτσε για ένα χρόνο», ανέφερε η Ντετζένερις ότι της είχε πει η Όπρα Γουίνφρι πριν από περίπου ένα χρόνο. «Μού είπε να καθίσω και να σκεφτώ, αν και δεν είμαι πολύ καλή σε αυτό», είπε με αυτοσαρκαστική διάθεση στο Hollywood Reporter. «Και θα σας πω ότι έχω μια απίστευτη προσφορά αυτή τη στιγμή, την οποία στην πραγματικότητα είχα αρκετούς μήνες πριν τελειώσω με την εκπομπή. Είναι αληθινά, πραγματικά δύσκολο να πω “όχι” και ζητάω να την καθυστερήσω διότι καταβάλλω προσπάθεια για να μην ενδώσω.  Αυτό είναι το πρώτο μου διάλειμμα που κάνω με δική μου απόφαση. Το προηγούμενο δεν ήταν».

Πτώση τηλεθέασης

Το «αναγκαστικό» διάλλειμα αφορούσε στο διάστημα περι τα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν η Ντετζένερις γνώρισε δημοφιλία χάρη στην- «κομμένη και ραμμένη πάνω της- κωμική σειρά «Ellen» και απογειώθηκε όταν τον Απρίλιο του 1997, μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία της από την εκπομπή της Όπρα Γουίνφρι.  Το  επεισόδιο της σειράς με τίτλο «The Puppy Episode», που προβλήθηκε μετά την δημοσιοποίηση αυτή, κατάφερε μια από τις υψηλότερες τηλεθεάσεις της, όμως την επόμενη σεζόν η τηλεθέαση του σίριαλ «έπεσε» και το ABC την σταμάτησε.  

Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και τώρα, κατά μια εκδοχή. Οι τηλεθεατές άρχισαν να γυρνούν την πλάτη στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen από τη μία χρονιά στην άλλη το «The Ellen DeGeneres Show» απώλεσε περι το ένα εκατ. τηλεθεατές.

Πέρσι το παρακολουθούσαν 2,6 εκατ. άνθρωποι και φέτος προσείλκυε την προσοχή 1,5 εκατ. τηλεθεατών. Με ποσοστά μιλώντας το σόου της Ντετζένρις έχασε το 43% της τηλεθέασης του  και το σημαντικότερο- για την αδυσώπητη διαφημιστική αγορά- έχει  υποστεί μείωση 38% στο βασικό κοινό του, (και του πιο σημαντικού δημογραφικού για τους διαφημιστές), τις γυναίκες κάτω των 54 ετών.

Η Ντετζένερις από το Μάιο του 2019 είχε συμφωνήσει να συνεχίσει μέχρι και το 2022. Στην απόφαση αυτή, σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα «The New York Times» η παρουσιάστρια προσμέτρησε το γεγονός ότι η σύζυγος Πόρσια Ντερόσι την είχε προτρέψει να παραιτηθεί για μην έχει μεγάλο φόρτο εργασίας, ενώ ο αδελφός της τής είχε πει τότε  ότι «στην εποχή του Τράμπ, η χώρα χρειάζεται τη θετική, ενωτική, φωνή της στην τηλεόραση καθημερινά».

Εγκώμιο σαν… επικήδειος

«Αν και όλα τα καλά κάποτε πρέπει να τελειώνουν, παραμένει η ελπίδα ότι τα αληθινά σπουδαία πράγματα δεν θα σταματήσουν ποτέ», δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα ψυχαγωγικών εκπομπών της Warner Bros, Μάικ Νταρνελ και απαντώντας σε ερώτηση του περιοδικού Newsweek είπε πως «ξεκίνησε ως μια εκπομπή μικρής δυναμικότητας και εξελίχθηκε σε απόλυτο φαινόμενο. Στο πέρασμα του καιρού το σόου καθιερώθηκε ως πρώτος προορισμός για σταρ πρώτου μεγέθους αλλά και απλούς ανθρώπους με απίστευτες, ειλικρινείς συγκινητικές ιστορίες. Η εκπομπή της Έλεν έφερε την κωμωδία, την χαρά, την ευτυχία, το κέφι σε εκατομμύρια ανθρώπους για 19 χρόνια. Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο τηλεοπτικό τοπίο και θα μας λείψει πολύ».

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Spoiler: Ο Μαθιός ανακοινώνει την ημερομηνία του γάμου του με τη Βασιλική (Videos)

Twitter: «Πουλούσε» τηλέφωνα χρηστών σε διαφημιστικές – Λύνει το θέμα με 150 εκατ. δολάρια

Netflix: Τσουνάμι αντιδράσεων εξαιτίας σχολίων σε βάρος τρανσέξουαλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:04