search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:03
MENU CLOSE

Εύκολη τούρτα Ναπολέων, το μιλφέιγ των Σοβιετικών και Βαλκανικών χωρών

27.05.2022 06:00
syntagi

Η τούρτα με το μεγαλεπήβολο όνομα έχει κερδίσει εδώ και αιώνες τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Το γλυκό αποτελείται από τραγανές στρώσεις σφολιάτας και βελούδινη κρέμα με ζαχαρούχο γάλα και καλά χτυπημένη σαντιγί. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πεντανόστιμη, απλή, οικονομική και αποτελεί μια γρήγορη λύση για τους ξαφνικούς επισκέπτες.

Υλικά για τη Συνταγή

800 γραμμάρια έτοιμη σφολιάτα (2 φύλλα)

Για την κρέμα

250 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

200 γραμμάρια βούτυρο, καλής ποιότητας, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, πλήρης και πυκνή (όχι αραιή), παγωμένη

140 γραμμάρια ζάχαρη

1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεπαγώστε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C. Στρώστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και απλώστε το φύλλο της σφολιάτας, προσεκτικά, για να μην χαλάσει το σχήμα του. Τρυπήστε με ένα πιρούνι την επιφάνειά του σε αρκετές μεριές, για να φουσκώσει ομοιόμορφα η ζύμη κατά το ψήσιμο. Ψήστε για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει λίγο. Κάντε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, αφήστε να κρυώσουν καλά και προετοιμάστε παράλληλα και την κρέμα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε καλά με το μίξερ να αφρατέψει η σαντιγί. Σε ένα άλλο ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με το ζαχαρούχο, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η κρέμα πρέπει να είναι πηκτή, απαλή και αφράτη και όχι ρευστή. Βάλτε την στο ψυγείο και ξεκινήστε με το στήσιμο της τούρτας. Κόψτε κάθε σφολιάτα στα δύο κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, έτσι ώστε να έχετε 4 βάσεις. Το ένα φύλλο θρυμματίστε το με τα χέρια σας σε ένα μπολ, για το πασπάλισμα και τη διακόσμηση του γλυκού. Βάλτε την πρώτη βάση και αλείψτε την καλά με κρέμα, συνεχίστε το ίδιο με τις υπόλοιπες, κρατώντας λίγη κρέμα στην άκρη για το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της τούρτας. Μην αλείψετε την τελευταία στρώση σφολιάτας με κρέμα. Τοποθετήστε ένα δίσκο ή ένα ταψί με βάρος πάνω από το γλυκό και αφήστε το για 10 λεπτά έτσι ώστε σφίξει λίγο. Αφαιρέστε το, καλύψτε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά του με κρέμα και πασπαλίστε παντού με την τριμμένη σφολιάτα που έχετε φυλάξει. Μπορείτε να σερβίρετε αμέσως το τραγανό γλύκισμα ή να το αφήσετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μουλιάσει και να μαλακώσει. Διακοσμήστε με φρούτα, πασπαλίστε με αχνοζάχαρη και απολαύστε!!!

 Διαβάστε επίσης:

Μεσογειακή σαλάτα με φακές, φέτα και ελιές

Ελαφρύ παγωτό λεμονόπιτα, με στραγγιστό γιαούρτι

Συριανή μπατζίνα με πράσινα κολοκύθια και τυριά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54