search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 17:52
MENU CLOSE

Τέξας: Ο δράστης συνελήφθη πριν 4 χρόνια, λέει Ρεπουμπλικανός πολιτικός και ανακαλεί τον ισχυρισμό λίγο αργότερα

27.05.2022 16:45
texas_salvador

Ανακάλεσε τον ισχυρισμό του ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός από το Τέξας Τόνι Γκονζάλες, ότι ο Σαλβαδόρ Ράμος, ο ένοπλος στην επίθεση στο Ουβάλντε, συνελήφθη πριν από τέσσερα χρόνια ως ανήλικος, αφού είχε δηλώσει πως είχε σχεδιάσει, μόλις κλείσει τα 18 του, να μπει σε ένα σχολείο με όπλο και να αρχίσει να πυροβολεί.

Λίγο μετά την εμφάνιση του Γκονζάλες, ο δημοσιογράφος του FOX Bill Melugin έγραψε στο Twitter ότι η αστυνομία του Ουβάλντε αρνήθηκε ότι ο Ράμος ήταν ένα από τα παιδιά που εμπλέκονται.

Σε ένα tweet αμέσως μετά, ο Γκονζάλες παραδέχτηκε: «Δεν είναι πλέον σαφές εάν ο δράστης ήταν ένα από τα δύο παιδιά που συνελήφθησαν».

Ο Γκονζάλες διατύπωσε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς στο FOX News το πρωί της Παρασκευής.

«Αυτό δεν είναι φήμη. Το έμαθα αργά χθες το βράδυ: “Ο δολοφόνος συνελήφθη πριν από χρόνια, πριν από τέσσερα χρόνια, επειδή είχε αυτό το σχέδιο, όταν θα γίνει τελειόφοιτος το 2022, θα πυροβολήσει σε ένα σχολείο“», είπε στην εκπομπή.

«Πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί».

«Αλλά αν οι αρχές επιβολής του νόμου, ξέρετε, τον προσδιόρισαν πριν από τέσσερα χρόνια ως απειλή, πρέπει να καταλάβουμε γιατί δεν ήταν – έγκλειστος», είπε.

Ο Γκονζάλες αργότερα πρόσθεσε: «Έχω την εντύπωση ότι αυτός και ένα άλλο άτομο συζητούσαν, σχεδίαζαν πράγματα. Η αστυνομία το εξέτασε και τον συνέλαβε. Πήγε σε αναμορφωτήριο ανηλίκων, απ’ ό,τι ξέρω, πήγε σε σωφρονιστικό ίδρυμα».

Στη συνέντευξη Τύπου του την Τετάρτη, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ παραδέχτηκε ότι η αστυνομία δεν γνώριζε ακόμη εάν ο Ράμος είχε ποινικό μητρώο.

Ο έφηβος αγόρασε νόμιμα τα δύο όπλα που χρησιμοποίησε στην επίθεση της Τρίτης λίγες μέρες μετά τα 18α γενέθλια του την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Τα πρόσωπα-έκπληξη που ετοιμάζει ο Πούτιν για τη διαδοχή του – Ο γιος του έμπιστου φίλου και η… κόρη του

Ολομέτωπη επίθεση Λαβρόφ κατά της Δύσης: «Κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο στη Ρωσία, τον λαό και τον πολιτισμό της»

Τσαβούσογλου: Να σταματήσουν Φινλανδία και Σουηδία να παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 17:43