search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:15
MENU CLOSE

Τελικός Champions League: Τιτανομαχία Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι

28.05.2022 12:30
«Βόμβα» Spiegel: Τέλος το Champions League από το 2021 – Οι «Μεγάλοι» ετοιμάζουν κλειστό πρωτάθλημα - Media

Η μεγαλύτερη στιγμή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφτασε. Στο Παρίσι, η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τον μεγάλο τελικό του Champions League.

Ο τελικός ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει στην Αγία Πετρούπολη αλλά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία μεταφέρθηκε στο Παρίσι. Οι δυο ομάδες έχουν συνολικά στην τροπαιοθήκη τους 19 βαρύτιμα τρόπαια με την Λίβερπουλ να θέλει να κατακτήσει το 7ο της ιστορίας της και την Ρεάλ Μαδρίτης, που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, το 14ο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν αγωνιστεί στο παιχνίδι ο Κώστας Τσιμίκας για λογαριασμό της Λίβερπουλ θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας με παρουσία σε τελικό του UEFA Champions League μετά τον Άκη Ζήκο το 2004 με τη φανέλα της Μονακό.

Ειδική σχέση με την Λίβερπουλ έχει ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλος Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός καθόταν στον πάγκο της Μίλαν το 2005, σε εκείνο το ιστορικό 3-3 της Κωνσταντινούπολης όταν και η Λίβερπουλ πήρε το τρόπαιο μετά από 21 χρόνια. Ο ίδιος πάντως, δηλώνει ακομπλεξάριστα πως αυτός ήταν ο αγαπημένος του τελικός.

«Ο τελικός του Champions League είναι κάτι που ονειρεύεσαι, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις. Αυτό είναι ο πέμπτος μου ως προπονητής και έχω καλές αναμνήσεις από όλους. Ο καλύτερος ήταν το 2005 κόντρα στη Λίβερπουλ, τον οποίο και χάσαμε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι!», δήλωσε ο Ιταλός πριν το μεγάλο ματς.

Η σέντρα θα γίνει στις 22:00.

Διαβάστε επίσης:

Basket League: Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός – «Διέλυσε» το Περιστέρι με 92-57

Λούις Ντίας: Από τις αλάνες της Κολομβίας, στα σαλόνια του Champions League (Videos/Photos)

Roland Garros: Νίκη θρίλερ για τον Τσιτσιπά – Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:15