search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:14
MENU CLOSE

Κινδύνεψε η ζωή του επειδή τον δάγκωσε φίδι στο… Αγρίνιο κι όχι στην Πάτρα – «Έτρεχε» να προλάβει για το αντίδοτο

30.05.2022 17:10
Λάρισα: Απίστευτη περιπέτεια υγείας για άντρα λόγω δαγκώματος από οχιά (Video) - Media

Από το Αγρίνιο στην Πάτρα διακομίστηκε ένας άνδρας που τον δάγκωσε οχιά! Έπρεπε να του χορηγηθεί αντιοφικός ορός, ο οποίος, όμως, δεν υπήρχε στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, το περιστατικό συνέβη σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο, όταν μία οχιά δάγκωσε τον άνδρα στο πόδι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της πόλης, το οποίο, ωστόσο, από το 2017 και μετά δεν διαθέτει αντιοφικό ορό. Κι αυτό επειδή, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, μόνο τα νοσηλευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας φροντίδας έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται και να χορηγούν αντιοφικούς ορούς σε ασθενείς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του karvasaras.gr, λίγες ώρες αργότερα η κατάσταση του άνδρα που τον δάγκωσε οχιά επιδεινώθηκε. Το πόδι του πρήστηκε και κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Πάτρας, αφού έπρεπε να του χορηγηθεί αντιοφικός ορός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη διακομιδή του στην Πάτρα και τη χορήγηση αντίδοτου, ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του.

Τέλος, ο λόγος που περιορίστηκε η διάθεση του αντιοφικού ορού είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις έμενε στα ράφια, έληγε και πετιόταν, με την τιμή αγοράς του, όμως, να είναι αρκετά υψηλή.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: «Με ιστορικό καρδιάς δεν τον κράτησαν για νοσηλεία», καταγγέλλει ο πατέρας του 16χρονου – ΕΔΕ διέταξε το υπ. Υγείας

Αύριο η κηδεία του Κωνσταντίνου Κόρκα του θρύλου των Ειδικών Δυνάμεων που πέθανε στα 101 του χρόνια

Κορωνοϊός: 2.400 νέα κρούσματα – 21 νεκροί, 130 διασωληνωμένοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:10