search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 15:12
MENU CLOSE

Αμπράμοβιτς: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις κυρώσεις

31.05.2022 21:37
Roman Abramovich_new

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς κατέθεσε αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο Λουξεμβούργο, κατά του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με το μεγαλύτερο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το Tass.

Η αγωγή του Ρώσου μεγιστάνα πρωτοκολλήθηκε από το δικαστήριο στις 25 Μαΐου. Προηγουμένως δύο άλλοι επιχειρηματίες, ο Μιχάιλ Φρίντμαν και ο Πετρ Άβεν, είχαν καταθέσει παρόμοιες αγωγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η ΕΕ συμπεριέλαβε τον περασμένο Μάρτιο τον Ρώσο ολιγάρχη στη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις με πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων αλλά και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις λόγω του ρόλου τους στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Αμπράμοβιτς αναγκάστηκε να πουλήσει την Τσέλσι αφού του επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση επειδή «επέτρεψε την βίαιη και βάρβαρη εισβολή» του Πούτιν στην Ουκρανία.

Η πώληση του συλλόγου της Premier League για 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (3,2 δισεκατομμύρια δολάρια) – το υψηλότερο τίμημα που έχει πληρωθεί ποτέ για μια αθλητική ομάδα – ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα από μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των Los Angeles Dodgers Τοντ Μποέλι. Σηματοδότησε το τέλος της γεμάτης τρόπαια, 19χρονης θητείας του Αμπράμοβιτς.

Διαβάστε επίσης:

Σε ρούβλια πλήρωσε το φυσικό αέριο η Γερμανία

Έλον Μασκ: Το ρομαντικό δείπνο με τη σύντροφό του στο Σεν Τροπέ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η Ρωσία να τερματίσει τις επιθέσεις στις υποδομές μεταφορών, να άρει τον αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 15:11