search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 17:27
MENU CLOSE

Άρης Πορτοσάλτε, Νότης Παπαδόπουλος και Βασίλης Χιώτης κέρδισαν τη δίκη με την ΕΣΗΕΑ

01.06.2022 20:21
ARSPORTOSALTE232

Το Πρωτοδικείο Αθηνών πήρε μία απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στη λειτουργία των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς ακύρωσε τις ποινές που είχε επιβάλει η ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους που είχαν εργαστεί στην απεργία της 10ης Ιουνίου του 2021.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2021, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την προσωρινή διαγραφή για έξι μήνες από τα μητρώα για τον Νότη Παπαδόπουλο και για τον Βασίλη Χιώτη, ενώ για τον Άρη Πορτοσάλτε αποφασίστηκε η οριστική διαγραφή του.

Όπως αναφέρει o ΣΚΑΪ, οι τρεις δημοσιογράφοι προχώρησαν σε προσφυγή κατά της απόφασης της ΕΣΗΕΑ, σημειώνοντας πως δεν έχουν ως στόχο της αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσιογράφων, αλλά την υπεράσπιση του δικαιώματος των δημοσιογράφων, να υπηρετούν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και σε περιόδους κινητοποιήσεων, έστω και με διαδικασίες «προσωπικού ασφαλείας».

Με την υπ’ αριθμόν 3705/2022, το δικαστήριο δικαίωσε τους δημοσιογράφους κάνοντας δεκτή την προσφυγή τους κι έκρινε άκυρες της ποινές διαγραφής τους.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτος καβγάς ανάμεσα σε Κουσουλό και Καλλιακμάνη: «Εκμεταλλεύεστε τον χαμό τριών παιδιών» – «Τα έχετε κάνει μαντάρα» (Video)

Στο ΕΣΡ το Mega- Ελέγχεται για ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος

Survivor: Ο Βαλάντης ξεσπά κατά της παραγωγής – «Ντοπή σας, δεν θα σας αφήσω έτσι» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 17:26