search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:26
MENU CLOSE

ΑΠΘ: Νέος γύρος έντασης – Συμπλοκές φοιτητών με τα ΜΑΤ (Photos/Videos)

02.06.2022 16:03
ΜΑΤ-

Νέος γύρος έντασης ξεκίνησε στο Αριστοτέλειο καθώς τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους φοιτητές που προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Τα επεισόδια στο ΑΠΘ ξέσπασαν μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομίας στο campus, έξω από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε δύο προσαγωγές οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες αστυνομικούς.

Νωρίτερα, κατά της παρουσίας της αστυνομίας στο ΑΠΘ διαδήλωσαν οι φοιτητές, οι οποίοι ξεκίνησαν πορεία από την Καμάρα, διαμαρτυρόμενοι για τις εικόνες που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο πανεπιστήμιο και φτάνοντας μέχρι τα Πανεπιστήμια.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στο χώρο έξω από τη Βιβλιοθήκη, εκεί όπου έγινε ρίψη χημικών από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα να υπάρχουν διαμαρτυρίες, όσων ήταν μέσα, αλλά όσων ήταν στις αίθουσες κι έκαναν μάθημα.

Επικράτησε πανδαιμόνιο με τους διαδηλωτές να πετούν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Άλιμος: Με λουκέτα προειδοποιεί ο Δήμαρχος τα μαγαζιά αν δεν εφαρμόσουν τον «κόφτη» στη μουσική – «Θα τους κλείσουμε όλους»

Αιγάλεω: Συνελήφθη νηπιαγωγός για σεξουαλική παρενόχληση 5χρονου

Πέθανε ο γνωστός ράπερ ΔΠΘ σε ηλικία 38 ετών (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:15