search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 03:09
MENU CLOSE

Τριπλασιάζει τα τηλεπαιχνίδια η ΕΡΤ1 τη νέα σεζόν (Photos)

03.06.2022 09:23
krikos new

Οι σχεδιασμοί για το πρόγραμμα της ΕΡΤ1, το κανάλι της κρατικής τηλεόρασης που κατά βάση την εκπροσωπεί στην μάχη της τηλεθέασης, προχωρούν με εγκρίσεις παραγωγών με σκοπό τη διαμόρφωση πιο δυναμικού- ελκυστικού προφίλ σε σχέση με την σεζόν που τείνει προς την ολοκλήρωση της.

Από τη νέα τηλεοπτική περίοδο στο πρόγραμμα του πρώτου κρατικού καναλιού θα υπάρχουν τρία τηλεπαιχνίδια.

Το «Δες και βρες» με το Νίκο Κουρή έχει «ρεύμα», λένε από την Αγία Παρασκευή, και συνεχίζει ακάθεκτο.

Στο μενού επιλογών του καναλιού προστίθεται το διαχρονικό τηλεπαιχνίδι «Ο πιο αδύναμος κρίκος» χωρίς την παραμικρή αλλαγή. Δηλαδή θα το παρουσιάζει ο Τάσος Τρύφωνος.

Το «νέο αίμα» στην τυπολογία προγράμματος αυτή θα είναι το επιτυχημένο και δοκιμασμένο, στο εξωτερικό, «Lingo». Παιχνίδι γνώσεων, παρατηρητικότητας, σκέψης και τύχης, με οικονομικό αντίκρισμα για τους παίκτες έχει, λέγεται, κάτι από Bingo και σταυρόλεξο.

Νεοφυές πρόγραμμα μπορεί να μην είναι, όμως στο εξωτερικό σημειώνει επιτυχία. Πρωτοεμφανίστηκε τέλη δεκαετίας ’80 στην αμερικανική τηλεόραση, το θυμήθηκαν και το αξιοποίησαν αρχές του 2000 πάλι στις ΗΠΑ, μέσω του CBS, και έγινε τρεντ στην Αγγλία την προηγούμενη σεζόν μέσω του ITV.

Έπαιξε ρόλο στην επιτυχία και επειδή η αναβαθμισμένη εκδοχή του παραπέμπει στο ιντερνετικό «κολλητικό» παιχνίδι- κουίζ «Wordle» που έχει μετεξελιχθεί σε παγκόσμια μανία και θεωρείται blue chip στην ψηφιακή πιάτσα.

Στην τηλεόραση και δη στην ελληνική, μένει να φανεί σε τί επίπεδα θα κινηθεί ο δείκτης της Nielsen όταν το «Lingo» βγει στον αέρα, το οποίο με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, σοβαρές πιθανότητες να το παρουσιάσει έχει ο Λεωνίδας Κακούρης, αναφέρουν κύκλοι του Ραδιομεγάρου.

Eξαίρετος ηθοποιός, έχει την ικανότητα και την εμπειρία να κινηθεί σε λιγότερο οριοθετημένα πράγματα, όπως το σενάριο μιας μυθοπλασίας ή το κείμενο ενός θεατρικού έργου, διότι έχει περάσει στην εκκίνηση της καριέρας του και από το σανίδι της stand up κωμωδίας και των αυτοσχεδιαστικών καταστάσεων που θέλει το αυτό το εξίσου απαιτητικό είδος Τέχνης.

Η ενίσχυση της συγκεκριμένης τυπολογίας προγράμματος εκτιμάται ότι σχετίζεται, ως κάποιο βαθμό, και με τις αποφάσεις για το ΕΡΤNews καθώς παραγωγές που μέχρι τώρα προβάλλονται από την ΕΡΤ1 θα μετακινηθούν στο τέταρτο – ειδησεογραφικό – κανάλι του Οργανισμού, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει γνωστοί και δεν διαφοροποιηθούν στην πορεία.

Στο μεταξύ ο Γιάννης Πιτταράς- τελεσίδικα- αφήνει στο Ραδιομέγαρο το ραδιοτηλεοπτικό ήμισυ του (πήγαιναν «πακέτο» και με εκπομπή στο ραδιόφωνο), Δημήτρη Κοτταρίδη και επιστρέφει στον Σκάι, απόφαση που επιβεβαιώνεται και το περιβάλλον του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Διαβάστε επίσης

Σασμός – Spoiler: Η Αργυρώ μαθαίνει ότι η υγεία της κρέμεται από μια «κλωστή»

Αλλαγές στους σχεδιασμούς του ΣΚΑΪ

Άγριες Μέλισσες – Spoiler: Φυλακισμένη η οικογένεια του Ακύλα – Ο Μελέτης λυγίζει από τις τύψεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46