search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:48
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Μετασχηματισμοί λόγω ΕΡΤNews – Δίαυλος συνεργασίας με το Euronews

02.06.2022 12:16
ertnews_new

Σε φάση υλοποίησης, με ταχείς ρυθμούς, προχωρά ο σχεδιασμός για να σχηματιστεί η νέα φόρμα του ΕΡΤNews, το τέταρτο κανάλι της ΕΡΤ, που θα αποτελεί τη ναυαρχίδα της ενημερωσης του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, με διακριτό στίγμα.

Στο πλαίσιο αυτό το κέντρο βάρους του ειδησεογραφικού-ενημερωτικού τομέα μετατοπίζεται στο νέο κανάλι, επιφέροντας μετασχηματισμό στην ΕΡΤ1. Σοβαρές πιθανότητες έχει η «μετακόμιση» των ειδσεογραφικώn-ενημερωτικών εκπομπών της πρωινής ζώνης της ΕΡΤ1 στο ΕΡΤNews, μαζί με δελτία ειδήσεων, αναφέρουν κύκλοι περι την κρατική ραδιοτηλεόραση που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

«Η ΕΡΤ1 θα τροφοδοτείται με ειδησεογραφικό περιεχόμενο από το ΕΡΤNews και όχι το αντίστροφο», αναφέρει στο topontiki.gr γνώστης των εξελίξεων στο εσωτερικό του ΕΡΤικού περιβάλλοντος.

Το ΕΡΤNews ανοίγει παράλληλα δίαυλο συνεργασίας με το Euronews με διάρκεια, καταρχάς, για ένα έτος άμεση ενεργοποίηση (15 Ιουνίου). Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και τυπικά επίσημη ανακοίνωση είτε από την Λυών, από τα κεντρικά του Euronews, είτε από την Αγία Παρασκευή.

Η συμφωνία συνεργασίας αφορά σε περιεχόμενο συνολικής διάρκειας τριών ωρών που θα επιμερίζεται στο πρόγραμμα του ΕΡΤNews σε τρία μονόωρα.

Η κίνηση αυτή είναι σαφής ένδειξη ότι το προϊόν του καταρχάς ελληνικού Euronews είναι ελκυστικό για τα εγχώρια κανάλια, αναφέρει τηλεοπτικός παρατηρητής.

ΤΟ ΕΡΤNews θα εμπλουτίσει το περιεχόμενο του με δελτία ειδήσεων του μητρικού οργανισμού, της ελληνικής υπηρεσίας, με υλικό από την ενότητα «No comment» σήμα κατατεθέν του ευρωπαϊκού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού,  με εκπομπές πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου αλλά και με μεγάλες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων από το φάσμα της πολιτικής, του πολιτισμού, της οικονομίας.

Μεταξύ αυτών είναι οι συνεντεύξεις που παραχώρησαν στο ελληνικό Euronews ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχινάς, η Επίτροπος Ενέργειας της Κομισιόν Κατρίν Σίμσον, ο Αμερικανος πολιτικός αναλυτής Μάρτιν Γούλφ, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Φατμίρ Μπεσίμι, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο υφυπουργός Τουρισμού της Σάββας Περδίος.

Στο μεταξύ  και με βάση τον αναπτυξιακό για το ΕΡΤNews σχεδιασμό η ΕΡΤ1, κατά κύκλους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, θα διαμορφώσει «πιο πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα». «Το ειδησεογραφικό περιεχόμενο και η ενημέρωση από τον δημοσιογραφικό τομέα της ΕΡΤ θα παράγεται για το ΕΡΤNews και η ΕΡΤ1 θα τροφοδοτείται από το ΕΡΤNews», περιγράφουν δορυφόροι της ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κοτταρίδης: Έχασε το στοίχημα, ξύρισε το… μούσι – Αγνώριστος ο δημοσιογράφος (video)

Τηλεθέαση αλά «Σασμό» είχε ο τελικός του Champions League

Άρης Πορτοσάλτε, Νότης Παπαδόπουλος και Βασίλης Χιώτης κέρδισαν τη δίκη με την ΕΣΗΕΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:44