search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:13
MENU CLOSE

Ο πιο καλός ο μαθητής…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2232
2/6/2022
04.06.2022 06:00
theatro

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά και του Βαγγέλη Λάσκαρη αυτόν τον Ιούνιο, στον Πολυχώρο Vault, για να χαρίσουν το γέλιο μέσα από έξι παραστάσεις.

Έξι θεατρικές ομάδες, που δημιουργήθηκαν μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια τη σεζόν 2021-22, θα παρουσιάσουν έξι διαφορετικές παραστάσεις από 1 έως 19 Ιουνίου.

Λίγα λόγια για τα πέντε έργα:

  • «Οι ράγες πίσω μου» του Χάρη Ρώμα. Ο Θαλής έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Από τη στιγμή που γεννήθηκε περνούσε απαρατήρητος. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος υπήρξε πάντα ένας μέτριος σε όλα, ούτε καλός, ούτε κακός. Απλώς μέτριος. Κι αυτή ήταν η τραγωδία του. Η τραγωδία ενός μέτριου ανθρώπου.
  • «Μια στιγμή πριν» του Σέρτζι Μπελμπέλ, σε μετάφραση Κατερίνας Χριστοδούλου. Ένα έργο γραμμένο με βιτριολικό χιούμορ από έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ευρωπαίους θεατρικούς συγγραφείς. Ένας διάσημος σεναριογράφος παρουσιάζει το σενάριο της νέας του ταινίας στη γυναίκα του.
  • «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» του Αρκά (σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Αγορά). Οι ήρωες του Αρκά ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ανεβαίνουν στη σκηνή. Η «Ζωή μετά», ο «Ισοβίτης», οι «Χαμηλές πτήσεις», ο «Καστράτο», το «Μαλλί με μαλλί» γίνονται πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων».
  • «Calling». Μια παρέα εργαζομένων σε μια πολυεθνική εταιρεία προσπαθούν να εργαστούν και παράλληλα να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους, τους φίλους, τους συγγενείς τους, να ερωτευτούν, να διασκεδάσουν.
  • «Oves», σε σκηνοθετική επιμέλεια – διδασκαλία ρόλων Βαγγέλη Λάσκαρη. Oves στα λατινικά σημαίνει πρόβατα. Η παράσταση είναι μια παραβολή, ένα παραμύθι ενηλίκων με λύκους, πρόβατα και βοσκούς.

INFO
Σκηνοθετική επιμέλεια / διδασκαλία ρόλων: Δημήτρης Καρατζιάς – Μουσική επιμέλεια: Μάνος Αντωνιάδης – Φωτισμοί – φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου – Γενική είσοδος: 8 ευρώ (με καφέ, χυμό, κρασί ή μπύρα) – Τηλ.: 2130356472

Διαβάστε επίσης:

Αρχίζουν τα δύσκολα στο ΠΑΣΟΚ

Ελληνοτουρκικά: Γιατί «πυροβολεί» την Αθήνα ο Ερντογάν

Σε προεκλογικό σπριντ ο ΣΥΡΙΖΑ – Με ισχυρά μηνύματα Τσίπρα προς κάθε κατεύθυνση έκλεισε ο συνεδριακός κύκλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:10