search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:59
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: Δεν θα επιτρέψουμε παρακρατικοί μηχανισμοί να κρατούν σε ομηρία την παράταξη στην νέα της εποχή

05.06.2022 14:56
androulakis

Επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην 1η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έκανε λόγο για εντολή ανανέωσης και αυτόνομη πορεία. Αυτό φάνηκε από το Συνέδριο μας και την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής. 

«Ο στόχος συγκρότησης ενός ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος δεν ολοκληρώνεται σήμερα. Σήμερα ξεκινάει. Βήμα με βήμα. Με την αυτοοργάνωση το Ψηφιακό Κόμμα. Πορεία προγραμματική, θεσμική, ισχυρή. Προγραμματική Συνδιάσκεψη που θα γίνει το φθινόπωρο. Θα υπάρχουν περιφερειακά συνέδρια. Ξεκινώντας από την Λάρισα για να δούμε τον αγροτροφικό τομέα. Να μην κλειστούμε στα γραφεία. Να συμμετέχουμε στους αγώνες. Όχι από τα γραφεία μας. Να ακούμε την κοινωνία και όχι την ηχώ της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Τελική ευθεία για εκλογές

«Ο πολιτικός χρόνος πυκνώνει. Είμαστε στην τελική ευθεία προς τις τελικές κάλπες. Να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας. Οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να μας βρουν πανέτοιμους και θα μας βρουν πανέτοιμους. Είμαστε ο αξιόπιστος πόλος εξουσίας. Πρέπει σε μας να ξαναβρεί μπροστά μας ο ευάλωτος πολίτης, να του δώσουμε ένα αίσθημα αξιοπρέπειας. Έχουμε υποχρέωση να πιστέψουμε ότι αυτή η προσπάθεια που κάνουμε είναι ένα εθνικό στοίχημα, όχι ένα κομματικό στοίχημα», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ακρίβεια

«Το κόστος ζωής μέρα με τη μέρα γίνεται ανυπόφορο. Η χώρα μας βρίσκεται πολύ πάνω από το μέσο όρο. Η κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί έχουμε τον 5ο υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στο μέλλον για την στεγαστική κρίση. Αλλά δεν είδαμε τίποτα. Εμείς ζητάμε μείωση στον ΦΠΑ στα προϊόντα ανάγκης. Εμείς ζητάμε μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Η κυβέρνηση είναι πρωταθλητής των ανισοτήτων, πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων, πρωταθλητής των μετακλητών υπαλλήλων.  Ο ελληνικός λαός ξέρει τι σημαίνει και Τσίπρας και Μητσοτάκης. Χωρίς αυτούς θα έχετε ένα καλύτερο μέλλον. Οι ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Αν για τον ίδιο η Ελλάδα φαντάζει σαν μια χώρα «με καταπληκτική ποιότητα ζωής», η πραγματικότητα για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι αμείλικτη και το κόστος ζωής πια ανυπόφορο»είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Να τελειώνουμε με την τοξικότητα στον δημόσιο διάλογο. Να τελειώνουμε με στείρες αντιπαραθέσεις. Η ΝΔ κινείται στα πλαίσια του βαθέως ελιτισμού. Πράτουν για τους λίγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τους πολλούς αλλά δε μπορεί να δώσει λύσεις. Εμείς δε θέλουμε την κυβέρνηση των λίγων. Ένα κράτος που θα κυβερνάται από μία παρέα. Θέλουμε να ανατρέψουμε τα κατεστημένα», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Επίθεση για την Παιδεία

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και το πρόσφατο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας καταργεί το αυτοδιοίκητο και την ακαδημαϊκή κινητικότητα. Για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δε θα μπούμε στα διλήμματα της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Να υιοθετήσουμε τα πρότυπα ελέγχου και ασφάλειας που έχουν τα ευρωπαϊκά κράτη»

Ενέργεια 

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η λύση είναι πλαφόν στην χονδρική. Η μόνο λύση είναι πλαφόν στην λιανική. Ένα ευρωπαϊκό μέτρο. Καταλαβαίνουμε τις δεσμεύσεις που έχουν Μητσοτάκης – Τσίπρας. Ψαλίδισαν τα υπερκέρδη των παραγωγών ρεύματος. Προβλέπουν ότι τα κέρδη θα καθοριστούν από υπουργική απόφαση. Ρύθμιση αγοράς για να υπάρξουν παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της Αισχροκέρδειας.  Να προχωρήσουμε άμεσα σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με την πλήρη απεξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα. Η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου για κάποιους ακούγεται ως απειλή.Όμως, η πραγματική απειλή είναι η παραμονή σε αυτό το μοντέλο γιατί είναι μη ανθεκτικό και μη βιώσιμο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματος για την Ενέργεια. 

Ελληνοτουρκικά 

«Δεν είναι ούτε τρεις μήνες πριν όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για «νέα σελίδα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις» μετά το τετ α τετ του με τον Τούρκο Πρόεδρο. Ποιες όμως ήταν οι βάσεις για αυτές τις δηλώσεις; Άλλαξε κάτι στην αναθεωρητική ρητορική του Ερντογάν; Το αντίθετο! Τι τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε την Τουρκία να αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία. Να ζητούν αποστρατικοποίηση τα ελληνικά νησιά. Θέλουν να θέσουν εκτός νόμου το HDP. Το μόνο κόμμα που αντέδρασε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Στην Τουρκία όποιος αμφισβητεί την εξουσία του Ερντογάν μετατρέπεται σε τρομοκράτη. Αυτό δεν θα πρέπει να το επιτρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να σταματήσουμε μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη να εξοπλίζουν ακόμα και τώρα την Τουρκία. Εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία όπως είναι ο κ. Ερντογάν. Αγωνιώνουμε  για μία άλλη πολιτική στην περιοχή. Η Μεσόγειος να παραμείνει μία ειρηνική θάλασσα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. 

Για την υπόθεση Λοβέρδου

«Έχουν ενοχληθεί που ταράξαμε τα νερά του δικομματισμού. Η πορεία της αναγέννησης του κόμματος θα είναι σίγουρα νικηφόρα. Η πορεία μας θα είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια γιατί αμφισβητούμε σκοτεινούς μηχανισμούς εξουσίας. Βλέπουν και οι δύο ως απειλή την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Μόνο αυτή η παράταξη έχει το κοινωνικό εύρος για να συγκρουστεί ευθέως μαζί τους. Το απέδειξε η ιστορία μας τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Χρειάζεται μαζί να προχωρήσουμε ενωμένη. Δεν πρόκειται να γίνουμε δικαστές αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψω παρακρατικούς μηχανισμούς να κρατήσουν σε ομηρία την παράταξη σε ομηρία. Καλώ το Υπουργείο Εξωτερικών να δώσει καθαρές απαντήσεις. Όχι σε σκιές για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Λοβέρδου και καταχειροκροτήθηκε. 

Για το ΠΑΣΟΚ

«Θέλουμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ένα καθαρό ΠΑΣΟΚ, χωρίς τα λάθη του χθες. Αυτή την εντολή του Δεκεμβρίου για ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία τη κρατώ ως κόρη οφθαλμού. Προσπαθώ να μην κάνω λάθη αλλά όλοι κάνουμε λάθη. Δε θέλω ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης. Θέλω να βρίσκω κοινό τόπο. Ας γκρεμίσουμε τα τείχη για να γίνουμε ένα κοινωνικό ρεύμα. Δεν θα κάνουμε διακοπές το καλοκαίρι. Θα είμαστε έτοιμοι για το Φθινόπωρο για τις εκλογές. Θα είμαστε στην πλευρά των νικητών», τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα πέραν των προτάσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ και τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία έχει στο οπλοστάσιό της τα πιο σύγχρονα επιχειρήματα του Διεθνούς Δικαίου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ανικανότητα του “Επιτελικού κράτους” και ανύπαρκτος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας»

Γεωργιάδης: «Τι να σηκώσει εναντίον μας ο Ερντογάν; Τα σαπάκια που έχει;» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:58