search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:45
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή – Ποιους θα βάλει ο Ανδρουλάκης στο Πολιτικό Συμβούλιο

05.06.2022 06:00
pasok1_23322_new

Για Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίζει σήμερα Κυριακή στις 12.00 στο Caravel το ΠΑΣΟΚ

Γραμματέας δεν θα είναι άλλος από τον Ανδρέα Σπυρόπουλο. Ο στενός συνεργάτης του Ανδρουλάκη εξελέγη πρώτος στις εκλογές της Κ.Ε. με 2.315 ψήφους.  Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος μεταξύ άλλων θα καταθέσει και την πρόταση του για το Πολιτικό Συμβούλιο και θα στηθούν κάλπες. 

Πολιτικό Συμβούλιο – Ονόματα

Το πολιτικό συμβούλιο θα αποτελείται από 31 μέλη που θα εκλεγούν και γύρω στους 6 που θα είναι ex officio. Δηλαδή, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο επικεφαλής της Κ.Ο Μιχάλης Κατρίνης, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης και ο υπεύθυνος αυτοοργάνωσης Απόστολος Πάνας

Στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος σίγουρα θα είναι από τους «προεδρικούς»: ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, η Μάρα Κουκουδάκη επίσης συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, η Έλενα Αναστασίου διευθύντρια του Γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Ηρακλής Δρούλιας, ο Γιώργος ΚαραμπιζιώτηςΓιώργος Καραμανώλης. Στο πολιτικό συμβούλιο κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί και ο Κώστας Χρυσόγονος ως εκπρόσωπος της διεύρυνσης. Το ερώτημα είναι ποιος θα εκπροσωπήσει την Ανανεωτική Αριστερά, με την συμμετοχή του Θεόδωρου Μαργαρίτη να είναι πιο πιθανή. 

Από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ ο οποίος ήρθε δεύτερος σε ψήφους και ο Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Οικονόμου, Κατερίνα Μπατζελή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτός πολιτικού συμβουλίου θα είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Παράλληλα εκτός θα είναι και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. 

Στο πολιτικό συμβούλιο αναμένεται να είναι επίσης: Παύλος Χρηστίδης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ήρθε 6ος σε σταυρούς, Μανώλης Όθωνας, συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Οι δύο πρώην συνεργάτες της αείμνηστης προέδρου του ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκαν από «προεδρικούς» αφού το ψηφοδέλτιο της Κεντρικής Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα διευρυμένο. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η πληροφορία ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι η βουλευτής Τόνια Αντωνίου. 

Με ανάρτηση του στο Facebook ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενημέρωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στέλνοντας μήνυμα για.… ανανέωση«Στο νέο πολιτικό συμβούλιο που θα εκλεγεί την Κυριακή θα πρέπει να κυριαρχεί η ανανέωση και η ενότητα. Ο κόσμος έχει προσδοκίες από το ΠΑΣΟΚ. Στα πλαίσια αυτά «ενημέρωσα» ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για το πολιτικό συμβούλιο», έγραψε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Βουλής στο facebook. 

Προετοιμασίες για τα ψηφοδέλτια 

Η Κεντρική Επιτροπή εκτός από Γραμματέα, και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου θα εκλέξει και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).  Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι τα δύσκολα τώρα ξεκινούν. Αναγνωρίζει ότι πλέον το κόμμα του έχει φυσιογνωμία, όργανα αλλά και παρέμβαση, αυτό που θέλει όμως είναι επιρροή στην κοινωνία. Καθόλου τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείτε η παρουσία του στο Περιστέρι καθώς είναι η πρώτη από τις πολλές περιοδείες που ετοιμάζει. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – όπως φάνηκε και από την συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 – θέλει να έχει το κόμμα του έτοιμο για εκλογικό αιφνιδιασμό. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για τα ψηφοδέλτια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:41