search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:39
MENU CLOSE

Πρ. Εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ: «Καρφιά» για τα ξερόχορτα – «Ο καθαρισμός από τον εργολάβο γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου» (video)

06.06.2022 13:33
fotia_new

Η φωτιά στη Βούλα και τη Γλυφάδα φαίνεται ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν εξαπλώθηκε καθώς η γύρω περιοχή δεν είχε καθαριστεί από τα χόρτα και τα μπάζα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ μιλώντας στην ΕΡΤ, με βάση τον νόμο ο εργολάβος που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των περιοχών από ξερόχορτα, σκουπίδια και άλλα υλικά που μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση πιθανής πυρκαγιάς έχει περιθώριο να τον ολοκληρώσει μέχρι τέλος… Ιουνίου!

Ο Κ. Μανιάτης επέρριψε ευθύνες στην Πολιτική Προστασία αλλά και την κυβέρνηση που δεν αλλάζουν τη νομοθεσία, καθώς όπως είπε οι καθαρισμοί θα ήταν ασφαλέστερο να ολοκληρώνονται μέχρι τον Μάιο.

«Αυτό που θέλω να πω για τα χόρτα είναι ότι υπάρχει ανάδοχος εργολάβος που έχει αναλάβει βάσει των εντολών από την Πολιτική Προστασία από 1η Μαΐου μέχρι τέλος Ιουνίου όλους αυτούς τους χώρους να τους έχει καθαρισμένους για να μη δημιουργείται πρόβλημα. […] Αν είναι σωστό αυτό, κρινόμαστε απο το αποτέλεσμα. Εγω θεωρώ ότι οι καθαρισμοί και όλες οι εργασίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τον Μάιο. Το πότε πρέπει να γίνονται οι καθαρισμοί το ορίζουν οι νόμοι όχι εμείς. Αυτό πρέπει να το αποφασίσει η κυβέρνηση μέσα από την Πολιτική Προστασία…»

Η φωτιά ξεκίνησε από φλεγόμενο… πουλί

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην αιτία της πυρκαγιάς ο Πρόεδρος των εργαζομένων είπε:

«Η φωτιά που δημιουργήθηκε και αν δημιουργήθηκε από τον υποσταθμό εκεί, που ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ, είναι από εξωγενή παράγοντα. Οι πληροφορίες λένε οτι υπήρχε ένα πουλί που αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, καθώς μετέφερε την φωτιά έξω από τον υποσταθμό», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, πήραν φωτιά τα φτερά του και πέφτοντας έξω από τον χώρο… (εξαπλώθηκε)».

«Να το πάμε φυλακή» είπε αρχικά ο παρουσιαστής Κώστας Παπαχλιμίτζος και συνέχισε λέγοντας ειρωνικά: «Ελπίζω οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής να μη βγάλουν πόρισμα ότι ευθύνεται ένα πουλί»

Διαβάστε επίσης:

Αγίου Πνεύματος: Για ποιους είναι Αργία – Πώς αμείβεται για όσους εργαστούν

Πατούλης για φωτιά: «Οι ιδιοκτήτες έχουν την ευθύνη της αποψίλωσης των σπιτιών τους» (video)

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:38