search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:30
MENU CLOSE

Νέα πυρά Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Επιτέθηκε στην Τουρκία από το Κογκρέσο σαν να μην είχαμε συνομιλήσει προηγουμένως

08.06.2022 19:42
mitsotakis-erntogan-345-new

Συνεχίζει να στρέφει τα βέλη του κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο , ο Ερντογάν τόνισε: «Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας .Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε “ναι” σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίσης,  δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά της Ελλάδας για τις αμερικανικές βάσεις που αναπτύσσονται στην ελληνική επικράτεια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θ’ αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα», αφήνοντας να  εννοηθεί ότι θεωρεί πως πρόκειται για απειλή κατά της Τουρκίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι παρόλο που η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. ευρώ στην Ευρώπη, οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να της παρέχουν οπλική υποστήριξη και αεροπλάνα.

Αναφορικά με το τουρκικό μπλόκο στην ένταξη των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία δεν μπορεί να υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τη στιγμή που η κρατική της τηλεόραση μεταδίδει συνεντεύξεις ηγετών τρομοκρατών. Το ίδιο ισχύει και για τη Φινλανδία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Αναντολού.

Δένδιας: Η Τουρκία να ενεργεί και να εκφράζεται ανάλογα αν προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή πορεία

Να απέχει από έντονες εκφράσεις και προκλητικές δηλώσεις και να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι διμερείς σχέσεις να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών, κάλεσε την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε δήλωσή του από την Πρίστινα μετά το πέρας των επαφών του με την Κοσοβάρα Πρόεδρο, τον πρώτο αντιπρόεδρο και τον πρωθυπουργό, ερωτηθείς για το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους και του Τούρκου ομολόγου του, ο Νίκος Δένδιας είπε χαρακτηριστικά πως οι έντονες εκφράσεις, οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν. «Αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι σχέσεις μας να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών μας» διαμήνυσε.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως έχει πάντοτε την εντύπωση ότι μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συμμερίζεται αυτό τον πόθο της τουρκικής κοινωνίας και θα ενεργεί και θα εκφράζεται ανάλογα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζική επίθεση Ρώσων σε περίπολο του εργοστασίου χημικών του Αζότ (Video)

Μύδροι Τσελίκ κατά Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Αντί να επικρίνει την Ελλάδα για το μεταναστευτικό, υιοθετεί τις θέσεις της

Φινλανδός πρόεδρος για Ερντογάν: «Τον Απρίλιο μου έλεγε ότι συμφωνούσε με την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:29