search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:42
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζική επίθεση Ρώσων σε περίπολο του εργοστασίου χημικών του Αζότ (Video)

08.06.2022 19:15
severontensk87-new

Καρέ καρέ σε βίντεο καταγράφηκε η επίθεση που δέχθηκε ομάδα ουκρανών στρατιωτών από ρωσικά στρατεύματα στο Σεβεροντονέτσκ.


Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, Ρώσοι στρατιώτες έστησαν ενέδρα σε ουκρανικό περίπολο που κινείτο στην εξωτερική περίμετρο του εργοστασίου χημικών του Αζοτ. Το βίντεο αρχικά δείχνει την ομάδα των Ουκρανών να κινείται σιγά σιγά και στη συνέχεια να δέχεται μαζικά τα ρωσικά πυρά. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό από πόσα άτομα αποτελείτο η συγκεκριμένη ομάδα, ενώ παραμένει άγνωστο εάν υπάρχουν επιζώντες. 

Την ίδια ώρα οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών στο Σεβεροντονέτσκ  και πλέον ελέγχουν μόνο τα περίχωρά της, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι, μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο RBC-Ukraine.

Οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας αντεπιτέθηκαν πριν από μερικές ημέρες και ανακατέλαβαν σχεδόν τη μισή πόλη. Όμως δεν είχε νόημα να παραμείνουν εκεί όταν η Ρωσία άρχισε να ισοπεδώνει την περιοχή με βομβαρδισμούς και αεροπορικά πλήγματα, είπε ο Γκαϊντάι.

«Οι δυνάμεις μας τώρα ελέγχουν και πάλι μόνο τα περίχωρα της πόλης. Αλλά η μάχη συνεχίζεται, (οι ουκρανικές δυνάμεις) υπερασπίζονται το Σεβεροντονέτσκ, είναι αδύνατον να πούμε ότι οι Ρώσοι ελέγχουν πλήρως την πόλη», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Μύδροι Τσελίκ κατά Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Αντί να επικρίνει την Ελλάδα για το μεταναστευτικό, υιοθετεί τις θέσεις της

Φινλανδός πρόεδρος για Ερντογάν: «Τον Απρίλιο μου έλεγε ότι συμφωνούσε με την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ»

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση το 1996



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:42