search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:19
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Σύντομο τετ α τετ Δένδια με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών – Τι ζήτησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ από τον ομόλογό του

10.06.2022 16:50
dendias- kaimaktsi870- new

Σύντομη συνάντηση είχαν στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών για την συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο  υφυπουργό Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊμακτσί.

Η ολιγόλεπτη συνάντηση έγινε υπό την σκιά της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τις προκλήσεις Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού χειραψίας τους, ο Καϊμακτσί ρώτησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών «πώς είναι», με τον κ. Δένδια να ρωτά με τι σειρά του «τι κάνει ο Τσαβούσογλου».

«Είναι απασχολημένος» απάντησε ο Τούρκους υφυπουργός, με τον Δένδια να του λέει, χαμογελαστός, πως «είναι πάντα απασχολημένος».

Πάντως, πηγές  αναφέρουν πως ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Καϊμακτσί την επιθυμία της Ελλάδας να πέσουν οι τόνοι, που έχει ανεβάσει επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα η Τουρκία.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου, ο Καϊμακτσί δεν φαίνεται να προκάλεσε. Όπως είπε, η Ε.Ε. δίνει βαρύτητα στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, έτσι θα έπρεπε να δίνει και στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό: Ιστορική απόφαση των «27» για υποχρεωτική αλληλεγγύη

Εξιτήριο για τον Γιώργο Παπανδρέου – Κανονικά από αύριο το πρόγραμμα το πολιτικών του δράσεων

Κυρανάκης: «Μια μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα δεν θα ρίξει έξω τον προϋπολογισμό» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:19