search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:39
MENU CLOSE

Χέρι-χέρι ΕΡΤNews και Euronews

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2233
8/6/2022
11.06.2022 07:32
tileorasi_28322_new

Εβδομάδα σημαντικών τηλεοπτικών εξελίξεων είναι η επόμενη για το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο. «Κοντός ψαλμός αλληλούια» με άλλα λόγια.

Στις 14 του μήνα, Τρίτη, ενεργοποιείται η ψηφιακή πλατφόρμα Disney+ για την οποία γράψαμε την περασμένη Πέμπτη. Την επομένη όμως, δηλαδή στις 15, εγκαινιάζεται –κάτι εορταστικό θα ετοιμάζουν στην Αγία Παρασκευή, δεν μπορεί– η συνεργασία του ΕΡΤNews, του καθαρόαιμου ειδησεογραφικού καναλιού της ΕΡΤ, με την ελληνική υπηρεσία του Euronews.

Η κίνηση αυτήν δίνει μια επιπλέον ανάσα «ζωής» στο ελληνικό σκέλος του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού οργανισμού, το οποίο με απόφαση από τα κεντρικά της Λυών και την έγκριση της Κομισιόν τον περασμένο Ιανουάριο μετασχηματίστηκε σε ιστοσελίδα – υβριδική τηλεόραση.

Το ΕΡΤNews θα ενισχυθεί με περιεχόμενο του Euronews συνολικής διάρκειας τριών ωρών, που θα επιμερίζεται στο πρόγραμμα του ΕΡΤNews σε τρία μονόωρα.

Περιλαμβάνονται δελτία ειδήσεων του μητρικού οργανισμού, της ελληνικής υπηρεσίας, υλικό από την ενότητα «No comment» σήμα κατατεθέν του Euronews, εκπομπές πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου αλλά και μεγάλες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων από το φάσμα της πολιτικής, του πολιτισμού, της οικονομίας.

Μεταξύ αυτών είναι οι συνεντεύξεις που παραχώρησαν στο ελληνικό Euronews ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχινάς, η Επίτροπος Ενέργειας της Κομισιόν, Κατρίν Σίμσον, ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής, Μάρτιν Γουλφ κ.ά.

Η συμφωνία συνεργασίας είναι καταρχάς 12μηνη (λήγει 14 Ιουνίου 2023) και το συνολικό κόστος της μετάδοσης του Euronews θα ανέλθει στις 300.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Απειλές από την Κίνα: Δεν θα διστάσουμε να ξεκινήσουμε πόλεμο για την Ταϊβάν

Κομισιόν για Τουρκία: Να σέβεται την ακεραιότητα των κρατών μελών της ΕΕ

Απίστευτη ιστορία στο Τέξας: Αγνοούμενο κοριτσάκι που δολοφονήθηκαν οι γονείς του εντοπίστηκε 42 χρόνια μετά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:36