search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:18
MENU CLOSE

Δικαίωση δημοσιογράφων για τη Novartis

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2234
16/6/2022
16.06.2022 13:15
novartis_2.jpg

Η πρόταση της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ελένης Μετσοβίτου – Φουρλή για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη για την υπόθεση Novartis περιείχε και μια διάσταση που δικαιώνει τις πολυετείς έρευνες των ΜΜΕ για το ίδιο θέμα.

Κοινώς η πρόταση είναι απαλλακτική για τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, τους οποίους είχε καταγγείλει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές εις βάρος του.

Επιπλέον η εισαγγελέας αναφέρει πως ο Δ. Παπαγγελόπουλος το πρώτο τρίμηνο του 2016 παρενέβη στο έργο του τότε οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ζητώντας του «να φτιάξει κάτι» εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου των «Νέων» «έχοντας σκοπό να βλάψει τον δημοσιογράφο Παπαχρήστο καθιστώντας τον υπαίτιο τέλεσης αξιόποινων πράξεων με κατασκευασμένα στοιχεία».

Μια ευχάριστη είδηση σε καιρούς αμφισβήτησης της δημοσιογραφίας και με πολλές διαμαρτυρίες για προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου τους.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Ινστιτούτο Reuters: Οι καταθλιπτικές ειδήσεις προκαλούν αποστροφή της κοινής γνώμης – Μονοψήφιοι οι δείκτες εμπιστοσύνης στην Ελλάδα (photos)

Νικ Νιούμαν στο topontiki.gr: «Οι νέοι κάτω των 25, ορίζουν τις ειδήσεις με πολύ διαφορετικό τρόπο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:15