search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:54
MENU CLOSE

Basket League: Στέφθηκε πρωταθλητής ο Ολυμπιακός – Αήττητοι οι Πειραιώτες με 93-74 (Video)

17.06.2022 23:08
olympiakos-new

Πρωταθλητής Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 2016 και για 13η συνολικά στην ιστορία του είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβεβαίωσε με τον πιο ηχηρό τρόπο τις προβλέψεις που τον ήθελαν να κατακτάει τον τίτλο, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 3-0 στη σειρά των τελικών της Basket League μετά το 93-74 στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό, έγραψε το 3-0 στη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών/Basket League και επέστρεψε στο θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδας μετά από έξι χρόνια. Σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα με 93-74 των «πράσινων» στο Game 3 και κατέκτησαν το 13ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην Ιστορία τους, ενώ ολοκλήρωσαν ιδανικά τη σεζόν, πανηγυρίζοντας το νταμπλ.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μετέτρεψαν σε φιέστα τίτλου το Game 3, το οποίο ήταν και το τελευταίο της απίστευτης καριέρας του αρχηγού του Ολυμπιακού, Γιώργου Πρίντεζη, επικρατώντας με 93-74 του Παναθηναϊκού, στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που είχε «ντυθεί» στα κόκκινα, μετά τον dress code που… επέβαλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, να φορούν δηλαδή κόκκινα όλοι οι φίλαθλοι στο ΣΕΦ. Στον 1ο τελικό, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 74-61 στο ΣΕΦ, ενώ πέρασε νικηφόρα με 72-78 από το ΟΑΚΑ στο Game 2. 

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 25 πόντους (4/5 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε 14 πόντους με 4/7 τρίποντα, είχε 5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Από 10 πόντους πρόσθεσαν οι Παπανικολάου και ΜακΚίσικ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε το καλύτερο παιχνίδι του σε αυτήν την τελική σειρά, με 23 πόντους (3/9 τρίποντα). Double double σημείωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ διψήφιος (10π.) ήταν και ο Μποχωρίδης

Αυτή ήταν η 7η νίκη των «ερυθρόλευκων» επί των «πρασίνων» σε 8 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν. Η μοναδική φορά που ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό φέτος ο Ολυμπιακός ήταν στον πρώτο γύρο της Basket League, στο ΣΕΦ, η οποία ήταν και η μοναδική ήττα του στην κανονική περίοδο.  

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ παρακολούθησε δια ζώσης τον 3ο τελικό, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους των γηπεδούχων, όταν από τα μεγάφωνα ο εκφωνητής ενημέρωσε για την παρουσία του, με το σκορ 15-15. Ο Σέρβος πρώην παίκτης σηκώθηκε όρθιος και χαιρέτησε τον κόσμο του Ολυμπιακού, που φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Αν και έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει λόγω της μη συμμετοχής της ρωσικής ομάδας στη Euroleague, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ο σέντερ έχει δεσμούς αγάπης με τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται να επιστρέψει… 

Τα δεκάλεπτα: 28-26, 55-48, 63-53, 93-74 

Διαβάστε επίσης:

Το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Οι άνδρες με ποιότητα δεν φοβούνται την ισότητα»

Γαλλική πρόταση για την επίλυση των διαφορών Βόρειας Μακεδονίας – Βουλγαρίας

Το συνεχίζει η Λατινοπούλου: «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη από την Μπάρκα; – Με έχει γοητεύσει παχύσαρκος άνδρας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:53