search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:29
MENU CLOSE

Οι υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Αττικής και οι συμμαχίες

17.06.2022 06:00
perifereia-attikis-new

Χθες σας είχα φρέσκα κουλούρια για το τι καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις στο βόρειο και στο νότιο τομέα της Αττικής -και ολίγον υπόλοιπο – για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Εκεί τα γκάλοπ αλλά και το κυνήγι του σταυρού… συνεχίζεται παρότι δεν είναι ακόμα βέβαιο πότε θα γίνουν οι εκλογές. Είτε κληρώσουν για Οκτώβρη ή για την ερχόμενη άνοιξη… αύριο είναι!

Σήμερα οι προβλέψεις μας, αφορούν την Περιφέρεια Αττικής και τις πιθανές υποψηφιότητες.
Ο νυν Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης θα είναι προφανώς ξανά υποψήφιος και παρά τις κατά καιρούς συγκρούσεις, αδειάσματα και δυσκολίες συνεννόησης με το Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να στηριχθεί ξανά από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι πιθανότητες να είναι υποψήφιος ο πετυχημένος δήμαρχος Περιστερίου Γιώργος Παχατουρίδης μειώνονται, αφού δύσκολα ο Μητσοτάκης θα ρισκάρει και δεν θα επιλέξει Γιώργο Πατούλη.
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητείται υποψηφιότητα ευρείας αποδοχής που να καλύπτει την στρατηγική της διεύρυνσης που επιχειρεί εν όψει των εκλoγών ο Αλέξης Τσίπρας.
Το πιο πιθανό είναι να μην μπει κομματικό στέλεχος πρώτης γραμμής, αλλά προσωπικότητα με πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που θα ξεπερνούν ακόμα και αυτήν την διεύρυνση προς κέντρο – βλέπε ΠΑΣΟΚ- του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο τέμπο αναμένεται να κινηθεί και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη αναζητώντας μια υποψηφιότητα που θα καταγράψει ένα αξιόλογο ποσοστό στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.
Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξαχθούν έτσι κι αλλιώς μετά τις βουλευτικές, αλλά οι διαδικασίες και οι υποψηφιότητες θα επιλεγούν πολύ νωρίς γιατί επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών.

Διαβάστε επίσης:

Οι κούρσες στην ΝΔ στα… γκάλοπ: Στα νότια Δένδιας και Θεοδωρικάκος, στα βόρεια Χατζηδάκης και Γεωργιάδης

Ο διαγωνισμός για την «Αττική Οδό» έχει ακόμα μεγάλο δρόμο για να «κληρώσει»

Η ανοικτή γραμμή του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και το alert στο Αιγαίο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42